Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,930 $

„Rendszerszintű korrupciót” emleget a Negreira-ügy kapcsán a bíróság

Joaquín Aguirre azt is elmondta, hogy miért nem emelnek vádat Joan Laporta ellen.

...svg content...MTI/EPA/IGOR KOVALENKO
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Aguirre szerint „bőséges bizonyítékot” találtak arra, hogy Joan Laporta fizetett José Maria Negreirának, az ügyben fia, Javíer Enriquez Romero is érintett lehet. A bíróság szerint 17 év alatt csaknem 7,5 millió euróhoz jutott így a játékvezetői bizottság alelnöke.

A bíró egy friss végzésében kiemelte, hogy az egyetlen oka annak, hogy nem emeltek vádat Joan Laporta ellen, az a büntetőjogi elévülési szabályoknak köszönhető – számolt be róla a Marca. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Mindez azt is jelentheti, hogy a bíróság vizsgálata alapján lehetnek arra utaló jelek, miszerint nem csupán a Barcelona korábbi elnökei, Sandro Rosell és Josep Maria Bartomeu, de a jelenlegi vezető is érintett lehet a korrupciós bűncselekményekben.

„Etikailag nem elfogadható, hogy Laporta Rosell és Bartomeu korábbi elnököket vádolja a bűncselekményekkel, amikor több mint elegendő bizonyíték van arra, hogy Laporta maga is elkövette ezeket” – fogalmazott a bíró.

Aguirre nyolc bankot kért fel arra, hogy adjanak tájékoztatást a korábbi tranzakciókról. Kifejtette, hogy Spanyol Játékvezetői Bizottságban „rendszerszintű korrupció” lehet jelen, amit a bíróküldéssel kapcsolatos visszaélések bizonyíthatnak.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.