Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,888 $

Az egyiptomi hírszerzés szerint figyelmeztették a Hamász támadására Izraelt

Tíz nappal korábban jelezhette Kairó Izrael számára a támadás előkészítését.

...svg content...MTI/EPA/ATEF SAFADI
Ázsia

Bense Róbert

Szerkesztő

A ynet információi szerint Egyiptom hírszerzési minisztere, Abbász Kamel tíz nappal a Hamász támadása előtt figyelmeztette Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt – írja az MTI.

A lap azt írta, hogy Netanjahu a hadsereg elfoglaltságaira hivatkozva nem reagált a figyelmeztetésre. Megnyugtatásképp az izraeli tábornokok is azt bizonygatták, hogy ellenőrzés alatt tartják a gázai helyzetet. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Az egyiptomi hírszerzők közölhették izraeli kollégáikkal, hogy „a helyzet nagyon hamar robbanni fog, és nagyot”. Ám, mint fogalmaztak, „alábecsülték a figyelmeztetéseinket”.

Az izraeli miniszterelnöki hivatal mindeközben cáfolta az egyiptomiak állításait: „az a jelentés, miszerint figyelmeztetés érkezett a háború kitörése előtt Egyiptomból, téves és hamis” – közölték.

Az eddigi információk szerint idáig csaknem 700-an vesztették életüket, és több mint 2000 ember megsérült Izraelben, a válaszcsapás eddig 493 életet követelt Gázában, 2700-an sebesültek meg.

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.