Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,25 Ft
Euró
385,32 Ft
Font
449,19 Ft
Bitcoin
65,704 $

2400 fölé emelkedett az afganisztáni földrengés halálos áldozatainak száma

Meredeken emelkedett a természeti katasztrófa következtében elhunytak száma.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Omid Haqjoo
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Guardian a tálibok közlése nyomán számolt be arról, hogy a szombati, Herát közelében történt 6,3-as erősségű földrengés halálos áldozatainak száma meghaladta a 2400 főt, további több mint 10 ezer ember megsérült, s több száz lakóház semmisült meg.

A tálibok közlése szerint a mentőcsapatok hétfőn is folytatták a túlélők keresését a romok között, a kormány szóvivője szerint pedig idővel jóval magasabb lehet a halálos áldozatok száma, mivel rengeteg ember lehet még a romok alatt.

A szombati 6,3-as erősségű földrengést további 8 utórengés követte, s a Heráttól mintegy 30 kilométerre fekvő, nehezen megközelíthető területeket rázott meg, lakóházakat tett a földdel egyenlővé, miközben a pánikba esett lakosok az utcákra menekültek.

Egy helyi tisztviselő közlése szerint:

„Zindah Janban tizenkét, Ghoryan körzetben pedig hat falu vált teljesen rommá. Arra számítunk, hogy a halálos áldozatok száma emelkedni fog, és jelenleg is folynak az erőfeszítések az emberek elszállítására. A mentőcsapatok Helmandból és Kandaharból érkeztek Herátba.”

Rámutatott továbbá, hogy a túlélők számára jelenleg szó szerint semmi sincs a környéken a pusztítás nyomán, így sürgősen élelmiszerre, ruhára, sátrakra és gyógyszerekre van szükségük. Hangsúlyozta, a földrengés nagyon távoli és szegény területeket sújtott, az ott lakók közül pedig sokan menekültek, akik csak most érkeztek vissza Iránból és Pakisztánból.

Putyin és Biden is megszólalt a Fico elleni merénylet után, aki magánál volt

Joe Biden amerikai elnök és Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke szinte egyszerre reagált a Robert Fico elnök elleni merényletre.

Már a következő szezontól kezdve kiirthatják a VAR-t a Premier League-ből

A Premier League klubjai a következő hónapban tartandó éves közgyűlésükön szavaznak majd arról a javaslatról, hogy a következő szezontól kezdve megszüntessék-e a videóbíró (VAR) rendszert.