Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,36 Ft
Euró
386,28 Ft
Font
451,37 Ft
Bitcoin
67,031 $

Folyamatosan úton vannak a tűzoltók az erős szél miatt

A viharos szél miatt a tűzoltóknak extra munkájuk akad ezen a hétvégén országszerte.

...svg content...Fotó: Unsplash/Khamkéo Vilaysing
Baleset

Takács Petra

Szerkesztő

A Katasztrófavédelem azt írja, sok munkát ad az erős szél a tűzoltóknak, az utakra, vezetékekre és járművekre zuhant fák az ország több pontján is fennakadásokat okoznak. Elsősorban a fővárosból, Pest vármegyéből és a keleti országrészből érkeznek riasztások.

A közleményben hozzáteszik, Budapest X. kerületében, Laposdűlőn egy álló vonatra, Cinkotán, a Májusfa utcában pedig egy parkoló autóra zuhant egy hatalmas faág. A XV. kerületben, a Kőrakás parkban több fa is kidőlt, az egységek valamennyit eltávolították. A XVII. kerületben, a Peregi úton villanyoszlopra esett egy többméteres fa. Soron kívül Eltűnt 13 éves lány megtalálása érdekében kéri a lakosság segítségét a rendőrség

A Martin közben kettéhasadt egy fatörzs, lakóépületek tetejét veszélyeztette. Az egységek valamennyi esetben motoros láncfűrésszel avatkoztak be. Pest vármegyében, Ráckeve és Szigetszentmárton között, az 51107-es úton a fél úttestet elfoglalta egy kihasadt fa. A rajok feldarabolták és eltávolították, felszámolva az akadályt.

Piliscsabán, a Garancsi úton villanyvezetékre hulló ágak miatt kértek segítséget. Tura és Hatvan között nagyobb méretű fák dőltek a 3104-es útra, melyeket a tűzoltók eltávolítottak. A keleti országrészből is számos riasztás érkezett. A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Kenderesen egy tizenöt méter magas fát félig kidöntött a szél, a forgalmat és a vezetékeket is veszélyeztetve.

Tiszaszentimrén, a Hegedűs kertben távközlési vezetékre zuhant egy akác, akadályozva a gyalogosforgalmat. Bács-Kiskun vármegyében Kecskeméten, Baján, Lakitelken volt szükség tűzoltói beavatkozásra az erős szél okán. Csongrád-Csanád vármegyében elsősorban Makóról és Hódmezővásárhelyről érkeztek riasztások, minden esetben fakidőlések miatt. Az egységek folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.

Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Ma már 10 hajléktalan ember közül 4 elmúlt 60 éves, többségük pedig beteg és munkaképtelen.

Ilyen repjegyárra számítson, aki repülővel érkezne a nyári futball Európa-bajnokságra

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság hatására jelentősen megnőtt a Németországba irányuló repülőjegyek iránti kereslet Magyarországról.