Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
358,53 Ft
Euró
386,75 Ft
Font
450,21 Ft
Bitcoin
62,825 $

Eddig nem látott jelenséggel találkozhatnak az autósok a magyar autópályákon

Az autópályahálózatot üzemeltető Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. éjszakai munkavégzésekkel kívánja hatékonyabbá tenni a feladatok elvégzését.

Fotó: Unsplash/Florian Steciuk
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

Világgazdaság és az MKIF honlapjának beszámolója szerint csütörtök éjszaka megkezdték az M1-es autópálya felújításához szükséges terelés kiépítését, a jövőben pedig több alkalommal is élnének a svájci minta alapján kidolgozott éjszakai munkavégzés lehetőségével.

Szimicsku István, az MKIF kommunikációs igazgatja a VG.hu-nak nyilatkozva elmondta, hogy a vállalat három éves felújítási programjának keretében több száz kilométeren végeznek majd felújítási munkálatokat, ami biztosan kellemetlenségeket fog okozni az autósoknak, ám részben az éjszakai munkavégzéssel, éppen ezt a kellemetlenséget szeretnék elviselhetőbbé tenni. Soron kívül 24 ember került kórházba, miután rosszul lettek a csengeri börtön építése közben

Szimicsku elmondta, törekedni fognak arra, hogy az M1-es, M3-as és M7-es autópályák Budapesthez közeli szakaszain amely munkálatokat csak lehet, éjszaka végezzék.

A terelés kiépítése mellett a növényzet gondozása, a festés, vagy épp az útburkolat tisztítása is történhet majd éjszaka, ám, mint a kommunikációs igazgató elmondta, „a jövőben újabb típusú munkák éjszakai elvégzését is tervezzük. Ezek az eddiginél komolyabb tervezést igényelnek.”