Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,20 Ft
Euró
385,37 Ft
Font
449,24 Ft
Bitcoin
65,066 $

Felmentették a magánklinikát nyitó orosházi kórházigazgatót

Takács Péter egészségügyi államtitkár felmentette állásából Duray Gergőt, a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet igazgatóját.

...svg content...Fotó: Unsplash/Arseny Togulev
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

Ahogyan az korábban kiderült, Duray Gergő alig több mint egy kilométerre az általa vezetett kórháztól nyitott magánklinikát, miközben a kórházban jelenleg is komoly orvoshiány van, hiszen többek között szemészre, sürgősségi orvosra, belgyógyászra és sebészre is szükségük lenne.

Takács Péter egészségügyi államtitkár az Indexnek nyilatkozva elmondta, hogy alapjában véve nem tilos, hogy egy kórház igazgatója magánklinikát nyisson, azonban egy ilyen lépés etikusnak semmiképpen sem nevezhető. Soron kívül Súlyos Robert Fico állapota, több szervét is lövés érte

Az államtitkár egyben jelezte, felmentette az orosházi kórház igazgatóját.

„A kórházigazgatói tevékenységbe ez nem fér bele, úgyhogy igazgató úrnak ma reggel sok sikert kívántam a magánszektorban, kórházigazgatói minőségében pedig elköszöntem tőle”, mondta.

Az ügy azonban nem zárult le ennyivel, hiszen az továbbra is kérdéses, hogy egy magánklinikát alapító kórházigazgató rendelhet-e a saját intézményében, mint ahogy azt a hírek szerint Duray tette. Az Országos Kórházi Főigazgatóság soron kívül vizsgálja az esetet.

Putyin és Biden is megszólalt a Fico elleni merénylet után, aki magánál volt

Joe Biden amerikai elnök és Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke szinte egyszerre reagált a Robert Fico elnök elleni merényletre.

Nem is gondolnánk, de ezek a dolgok hátráltathatják a fogyást

Ha észben tartunk néhány dolgot, és nem leszünk túl szigorúak magunkkal szemben, sikeres lehet a diétánk. Ehhez csak kitartás kell, illetve az, hogy megértsük, a nagy változásokhoz idő kell.