Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,162 $

Átszakította partjait egy himalájai gleccsertó, legkevesebb 14 ember meghalt

Úgy tudni, legkevesebb 14 ember életét vesztette, több mint 100 ember pedig eltűnt.

...svg content...Fotó: EPA/FAROOQ KHAN
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CNA az indiai hatóságok csütörtöki közlése nyomán számolt be arról, hogy legkevesebb 14 ember életét vesztette, további 102 pedig eltűnt, miután a heves esőzések nyomán egy északkelet-indiai himalájai gleccsertó átszakította partjait, a lezúduló jelentős mennyiségű víz pedig elmosta a hidakat.

A Szikkim államban található Lhonak-tó szerdán szakította át partjait, melynek következtében egy jelentős és pusztító áradás indult útjára, ami a hatóságok közlése szerint mintegy 22 ezer lakost érintett.

A szakértők rámutattak, ez már a sokadik tragikus kimenetelű időjárási esemény a dél-ázsiai hegyvidéken, ami nyilvánvalóan a klímaválság hatása.

Egy védelmi szóvivő beszámolója szerint noha folyamatosan zajlanak a keresési és mentési műveletek, a mentőknek nagyon nehéz dolga van, hiszen továbbra is heves esőzések sújtják a régiót, az utakat és a hidakat pedig jóformán megsemmisítette a gleccsertóból lezúduló áradás.

Az állami katasztrófavédelmi ügynökség beszámolója szerint csütörtök kora reggelig 14 ember életét vesztette, 26 megsérült és legkevesebb 102 ember letűnt, köztük a hadsereg tagjai. A katasztrófavédelmi ügynökség megjegyezte, összesen 11 hidat mosott el a víz.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.