Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,861 $

Elképesztő mértékű drágulás várható a hazai boltokban a narancsleveknél

Az áremelkedés mértéke 40 százalék körüli lesz.

...svg content...Fotó: Unsplash/Mateusz Feliksik
Gazdaság

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Az Infostart a hvg.hu közlése nyomán számolt be arról, hogy várhatóan a másfélszeresére fognak növekedni 2024-től a narancslevek és a narancsos vegyes gyümölcslevek árai, ami mintegy 40 százalékos drágulást jelent.

Erről Mészáros Dezső, a Sió Eckes Kft., illetve Kardos Gábor, a Rauch Hungária Kft. ügyvezető igazgatója számolt be. Az igen jelentős mértékű drágulás hátterében az áll, hogy masszív hiány alakult ki a levek alapjául szolgáló narancslé-koncentrátumból. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

Ha a hiány nem lenne elég, a sűrítmény világpiaci ára eközben a tavalyi átlagár több mint kétszeresére, tonnánként 4200-4300 dollárra (1,5 – 1,58 millió forint) emelkedett, szakértők szerint pedig vajmi kevés esély van arra, hogy ez a közeljövőben csökkenni fog.

Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy míg a narancslevek jelentős drágulása várható, maga a déligyümölcs valószínűleg nem fog drágulni a hazai boltokban. Magyarországon ugyanis jelenleg a dél-afrikai import határozza meg az árakat, így jelenleg 900-1100 forintos kilós áron megvásárolható a déligyümölcs.

Bajnok a Manchester City, ismét lemaradt az aranyéremről az Arsenal

Az Arsenal közel lehetetlen helyzetből várhatta az angol bajnokság utolsó fordulóját, aminek a Manchester City volt a legnagyobb esélyese.