Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,26 Ft
Euró
385,78 Ft
Font
448,70 Ft
Bitcoin
61,984 $

Szijjártó Péter reagált a törökországi terrortámadásra

Szijjártó Péter külügyminiszter is reagált az Ankarában történt terrortámadásra, ami ismét rávilágított arra, mennyire fontos a terrorizmus elleni küzdelem.

...svg content...Fotó: EPA/NECATI SAVAS
Ázsia

Takács Petra

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, terrortámadás történt Törökországban, Ankara szívében. Az egyik merénylőt felrobbantotta magát, míg a másikat semlegesítették, miközben a török hatóságok is ádáz harcot vívnak a terroristák ellen.

Szijjártó Péter kiemelte, az ankarai terrortámadás újra rávilágított arra, mennyire fontos a terrorizmus elleni harc, illetve milyen fontos lenne a globális erőfeszítések növelése. Megjegyezte, a világszintű terrorfenyegetettség soha ez előtt nem volt annyira súlyos, mint ezekben az időkben. Soron kívül Szentkirályi szerint Karácsony miatt már a levegő is rosszabb Budapesten

„Az ankarai terrortámadás újra rávilágít arra, hogy mennyire fontos lenne a terrorizmus elleni globális erőfeszítések növelése. A világszintű terrorfenyegetettség soha nem volt még annyira súlyos, mint manapság.” – írta Szijjártó Péter a posztjában a Facebook oldalán.

„Ennek alapvetően két kiváltó oka van: az extrém, szélsőséges ideológiák gyors terjedése és az egyre erőteljesebbé váló migrációs folyamatok felerősödése.” – tette hozzá a külügyminiszter a bejegyzésében.

„A terrorizmus megfékezésének leghatékonyabb módja tehát a szélsőséges ideológiák visszaszorítása és a migráció megállítása lenne. Mi török barátaink mellett állunk és szorgalmazzuk az Európai Unió és Törökország terrorellenes együttműködésének szorosabbra fűzését.”

Szentkirályi azt mondja, Gyurcsány szándékosan hagyja piszokban Budapest utcáit

Szentkirályi Alexandra továbbra is azon a véleményen van, hogy Gyurcsány Ferenc Budapest főpolgármestere, és nem Karácsony Gergely.