Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,91 Ft
Euró
385,31 Ft
Font
448,79 Ft
Bitcoin
64,387 $

Megszólalt a tanárai által újraélesztett 12 éves szabolcsi diák nagymamája

Az életmentés bravúros volt, most pedig megtudhattuk, hogy érzi magát a gyermek.

...svg content...Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, tornaóra után összeesett egy 12 éves fiú a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében található Tiszadadán, ám tanárai és a helyszínre siető háziorvos egy pillanatig sem késlekedtek, azonnal megkezdték a diák újraélesztését.

A háziorvos azóta megosztotta, úgy véli, egy korábban nem diagnosztizált betegség okozhatta a kamrafibrillációt; s kiderült, a gyermek nagymamája végignézte, ahogy megmentik unokája életét. Orosz Marianna, a gyermek osztályfőnöke az ATV Híradónak nyilatkozva beszélt az életmentésről. Soron kívül Életveszélyes állapotban van Robert Fico, mentőhelikopterrel szállították kórházba

Orosz megosztotta, az udvar másik végén állt, amikor látta, hogy baj van, s egyből odafutott, ám akkor a gyermek már nem lélegzett, így megkezdték a mellkasi nyomásokat.
Eközben a település háziorvosa is értesült az esetről, s azonnal a fiú segítségére sietett, most pedig elárulta, úgy véli, egy korábban nem diagnosztizált speciális szívbetegség okozhatta a hirtelen szívmegállást a gyermeknél.

Ahogy a mentősök kiérkeztek a helyszínre, azonnal átvették az újraélesztést a háziorvostól, s így visszatért a diák normál keringése. A nagymama is a helyszínre sietett, s végignézte az életmentést; a gyermeket pedig végül mentőhelikopter szállította az intenzív osztályra.
Túróczi Istvánné úgy fogalmazott:

„Jaj, azt ne is mondjuk, mit éltünk át. Már azt hittük, sosem jön vissza a kisfiú, ezt átélni borzasztó volt, azt üzenem minden szülőnek, vigyázzanak a gyerekükre!”

A gyermek azóta már magához tért és beszélt a szüleivel is, noha ezt követően még számos vizsgálat és kezelés vár majd rá a kórházban.