Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Felrobbantotta magát egy támadó Törökország fővárosában

Robbanás történt Ankarában a parlament épületének közelében, miközben lövéseket is hallottak a helyszínen.

...svg content...Fotó: Unsplash/Çağlar Oskay
Ázsia

Hujber Dávid

Szerkesztő

Robbanások rázták már Ankarát, majd lövéseket is hallottak a főváros szívében. Ali Yerlikaya török belügyminiszter azt mondta, két támadó felelős a minisztérium épülete előtt történt robbantásokért.

Kiderült, az egyik támadó felrobbantotta magát, míg a másikat semlegesítették. Az Al Jazeera azt írja, a miniszter elárulta, két rendőr könnyebben megsérült a robbantások során, halálos áldozatokról egyelőre nem számoltak be. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

A robbantásokat reggel 9 óra 30 perckor hajtották végre a merénylők. Ezt követően szigorítottak a biztonsági intézkedéseken a parlament épülete és a belügyminisztérium körül, amik a detonációk közvetlen közelében találhatóak.

Egyelőre korai megmondani, ki áll a robbantások mögött, de nem kizárt, hogy az ISIS a felelős, miután a támadásra akkor került sor, amikor a török hatóságok hadműveletet hajtanak végre a terrorszervezet tagjai ellen.

Az ankarai főügyészség rögtön vizsgálatot rendelt el az ügyben, amit terrortámadásnak minősített. A helyszínt is biztosították, jelenleg is nagy erőkkel vannak jelen a hatóságok a robbantások területén, annak környékén.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.