Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,438 $

Tanárai élesztettek újra egy 12 éves szabolcsi diákot

A gyermek tornaóra végén esett össze, s nem lélegzett.

...svg content...Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán számolt be egy bravúros és nem mindennapi életmentésről: a tornaóra végén esett össze minden előzetes panasz nélkül az a 12 éves fiú, akihez tegnap kérték a mentők gyors segítségét Tiszadadára.

A mentésirányító telefonos instrukciói szerint a tanár rögtön megvizsgálta a gyermeket, aki ekkor már nem lélegzett. Azonnal riasztották a legközelebbi esetkocsit és a mentőhelikoptert, miközben a tanárok az utasítások szerint megkezdték az újraélesztést. Soron kívül Záporok és zivatarok várhatók pünkösdhétfőn, néhol még jégeső is lehet

Az életmentéshez a helyi háziorvos is csatlakozott, a perceken belül kiérkező mentők pedig emelt szinten folytatták az ellátást.

A diák életéért vívott küzdelem még sokáig zajlott a tornateremben, míg az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek.

A mentők stabilizálták a fiú állapotát, majd légi úton szállították kórházba. Az Országos Mentőszolgálat információi szerint a gyermek mára túl van az életveszélyen.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.