Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,20 Ft
Euró
385,37 Ft
Font
449,24 Ft
Bitcoin
65,066 $

Tüzet nyitott egy fegyveres egy holland kórházban, legkevesebb két ember meghalt

Egyelőre csak annyit tudni, hogy két ember olyan súlyos sérüléseket szenvedett a lövöldözésben, hogy életüket vesztették.

...svg content...Fotó: Unsplash/Ben Koorengevel A kép illusztráció.
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A BBC jelentése szerint a helyi média arról számolt be, hogy a támadó először helyi idő szerint 14 óra környékén egy házban nyitott tüzet, két embert megsebesítve, majd felgyújtotta az épületet, ezt követően pedig a gyanúsított egy helyi kórházba menekült és ott is lövöldözni kezdett.

A holland rendőrség azóta közölte, hogy letartóztattak egy 32 éves lakost a rotterdami Erasmus Medical Centerben, akit azzal gyanúsítanak, hogy mindkét lövöldözésben részt vett. A rendőrség úgy véli, hogy a támadásokban csak egy fegyveres vett részt. Soron kívül Donáth Annát sokkolták a Robert Fico elleni merényletről megjelent kommentek

A legfrissebb információk szerint a támadó egy motoron ülhetett, harci ruházatot viselt, fekete hajú volt, és hátizsákot, fejhallgatót és egy kézifegyvert tartott magánál. A rendőrség egy sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy legkevesebb két halálos áldozata van a lövöldözéseknek, ám azt egyelőre nem tudni, hogy van-e még sérült, és ha igen, milyen állapotban vannak.

A támadó indítéka is rejtély, egyelőre csak annyit osztottak meg személye kapcsán, hogy az Erasmus Egyetem Orvosi Központjának hallgatója volt, ahol a lövöldözés történt.

A holland rendőrség eközben frissítést tett közzé, melyből kiderült, hogy egy 39 éves és egy 42 éves egyetemi tanár vesztette életét a támadásban, a tanárnő 14 éves lányát pedig szintén lelőtték, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

Putyin és Biden is megszólalt a Fico elleni merénylet után, aki magánál volt

Joe Biden amerikai elnök és Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke szinte egyszerre reagált a Robert Fico elnök elleni merényletre.

Már a következő szezontól kezdve kiirthatják a VAR-t a Premier League-ből

A Premier League klubjai a következő hónapban tartandó éves közgyűlésükön szavaznak majd arról a javaslatról, hogy a következő szezontól kezdve megszüntessék-e a videóbíró (VAR) rendszert.