Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,71 Ft
Euró
386,74 Ft
Font
450,88 Ft
Bitcoin
65,182 $

43 éves korában elhunyt Nelson Mandela unokája, Zoleka Mandela

Zoleka Mandela felfoghatatlan megpróbáltatásokon ment keresztül, hiszen egyszerre szenvedett csípő-, máj-, tüdő-, medence-, agy- és gerincvelőrákban.

...svg content...Fotó: Unsplash/Zoran Kokanovic
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Nelson Mandela Alapítvány kedd reggel kiadott közleményében jelentette be a szomorú hírt:

„A Nelson Mandela Alapítvány őszinte részvétét fejezi ki a Mandela családnak Zoleka Mandela tegnap este tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála miatt. Gyászoljuk Winnie mama és Madiba szeretett unokáját és az alapítvány barátját.” Soron kívül Hivatalos: Oroszországban folytatja a Ferencváros edzője

Zoleka Mandela 1980. április 9-én született, s egész életében szókimondó íróként és az egészségügy és az igazságosság aktivistájaként tevékenykedett: Zoleka Mandela MJ Seakamela és Zindzi Mandela gyermekeként született, s Nelson Mandela és második felesége, Winnie Mandela unokája volt.

A Nelson Mandela Alapítvány közleményében hangsúlyozta:

„A rákmegelőzéssel kapcsolatos figyelemfelkeltő munkája és a betegséggel kapcsolatos megbélyegzés lebontása iránti rendíthetetlen elkötelezettsége továbbra is inspirálni fog mindannyiunkat.”

Zoleka Mandela nemrég még Instagram-fiókján részletezte a közelmúltban a rákkal folytatott folyamatos küzdelmét, melyből kiderült, hogy szeptember 18-án, hétfőn szállították kórházba a csípő, a máj, a tüdő, a medence, az agy és a gerincvelő áttétes rákjának folyamatos kezelése céljából.