Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,232 $

Ezt lehet tudni az Erisről, a hazánkban is egyre fajsúlyosabb koronavírus-variánsról

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) legújabb tájékoztatója szerint sokkal könnyebben terjed, de súlyos megbetegedésnek alacsony az esélye.

...svg content...Nyíregyháza, 2022. október 14. Az asszisztens elõkészíti a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2022. október 14-én. MTI/Balázs Attila
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Előzmény:

 

Az Inforádió érdeklődésére a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ megerősítette, hogy egyre több olyan koronavírusos esetről tudni hazánkban, melyet az új, Eris névre keresztelt variáns okoz, mely könnyebben terjed a korábbiaknál, azonban súlyos megbetegedést azoknál ritkábban idéz elő.

Az NNGYK és a rádiónak nyilatkozó Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem innovációs rektorhelyettese is arról beszélt, hogy a magyar lakosság átoltottsága alacsony, ez pedig nagyobb védettséget biztosít, mint a koronavírus-fertőzéssel kialakuló védelem, de szerinte az oltással elért is „kikopóban van”. Soron kívül Ezek a legnépszerűbb hazai úti célok a pünkösdi hosszú hétvégén

A kutatások még folynak, de az eddigi információk szerint a jelenleg elérhető oltások védelmet nyújtanak az új variáns ellen is, Jakab szerint pedig nem éri meg kockáztatni: „Ha nem is 100 százalékos, de még mindig sokkal nagyobb védettséget adnak, mint a semmi.”

Az NNGYK a rádió kérdésére azt is elárulta, a Pfizer oltásai továbbra is kérhetőek a háziorvosoknál, valamint az oltópontokon, utóbbiak a megyei, valamint öt budapesti kórházban találhatóak.

Klopp megerősítette, a Liverpool az utolsó klubja Angliában

Szoboszlai Dominik edzője nem fog más csapatot irányítani Angliában, és azt mondja, hosszú szünetre megy.