Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,244 $

A Guinness-rekordok könyvébe is bekerülhet egy angol kertész közel 9 kilós hagymája

Az eddigi rekordot egy 8,2 kilogrammos hagyma tartotta, amelyet Tony Glover termesztett 2014-ben.

...svg content...Fotó: Unsplash A kép illusztráció.
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Egy Guernsey-ből származó kertész, Gareth Griffin egy általa termesztett, közel 9 kilós hagymával nevezett be a National English Honor Society (NEHS) zöldségversenyére – írta meg az Origo a Yahoo News beszámolója alapján.

Kifejtették, a hatalmas, egészen pontosan 8,97 kilogrammos gyökérzöldséget a vetélkedőnek otthont adó Harrogate Autumn Flower Show-n állították ki, ahol bárki megcsodálhatta a gigantikus termést. Soron kívül Eljött a nap, meghallgatja a bíróság Robert Fico merénylőjét

Ám mint kiderült, Griffin esélyes lehet arra, hogy hagymájával világrekordot állítson fel: az eddigi rekordot egy 8,2 kilogrammos hagyma tartotta, amelyet Tony Glover termesztett 2014-ben, s szintén a Harrogate Autumn Flower Shown-n állították ki.

Az UPI.com beszámolója szerint a rekord hitelesítésének érdekében a rendezvényszervezők már felvették a kapcsolatot a Guinness-rekord-bizottsággal. De a Sky News is megkereste őket ennek ügyében.

Korábban megírtuk, hogy 40-50 kilós óriástök termett egy Heves megyei településen, amelyre gazdája, Medve Márk igazán büszke volt. Egy Békés megyei településen pedig egy 63,25 kilós dinnyét szüretelt Darvas Tamás nyugdíjas agrármérnök.

Már beszélni is lehet Ficóval, de az állapota továbbra is súlyos

Robert Fico szlovák miniszterelnök állapota stabilizálódott a második, hosszadalmas műtét után, ám továbbra is súlyos az állapota.