Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,93 Ft
Euró
386,66 Ft
Font
450,74 Ft
Bitcoin
65,407 $

Olyan hőség tombol Ausztráliában, hogy egy futóverseny 40 résztvevője lett rosszul

Közülük pedig 26 embert kórházba is kellett szállítani.

...svg content...Fotó: Unsplash/Miguel A Amutio
Ausztrália és Óceánia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Guardian jelentése szerint az Ausztráliában megszokott kora tavaszi időjáráshoz képest jóval melegebb volt az idő a Sydney Marathonon, melynek következtében a futók közül 40-en lettek rosszul, közülük pedig végül 26 embert kellett kórházba szállítani, többeket kritikus állapotban.

Úgy tudni, több mint 17 ezer futó vett részt a 42 kilométeres versenyen, az NSW Ambulance mentősei pedig 40 embert láttak el. Az NSW Ambulance szóvivője megosztotta: Soron kívül Hivatalos: Oroszországban folytatja a Ferencváros edzője

„Huszonhat beteget szállítottak kórházba mentővel, hét ember súlyos állapotban volt. Magán egészségügyi válaszadók is segítséget nyújtottak az esemény során.”

A hőmérséklet vasárnap délután Sydney egyes részein elérte a 32 Celsius-fokot, és a Meteorológiai Hivatal Sydney Harbour-i megfigyelőhelyén 29,6 Celsius-fok volt a csúcs.

Mivel pedig ott jelenleg tavasz van, ez a meleg kifejezetten szokatlan, ráadásul már reggel 7:30-kor, közvetlenül a maraton kezdete után a hőmérséklet már 20 fok volt, 9 órára pedig 24,3 fokra emelkedett.

A Sydney Maratonon több mint kétszer annyian vettek részt, mint Ausztrália előző legnagyobb maratonján, melyet 2019-ben Melbourne-ben rendeztek meg, 8100 futóval. A 31 éves marokkói hosszútávfutó, Othmane El Goumri 2:08:20-as idővel szerezte meg a férfi maratoni címet.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.