Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,45 Ft
Euró
385,99 Ft
Font
449,52 Ft
Bitcoin
62,497 $

56 ember vesztette életét egy tűzvészben Vietnámban

A kormány a tragikus baleset nyomán most elrendelte a lakóházak ellenőrzését.

...svg content...Fotó: Unsplash/Jen Theodore
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, Hanoiban tűzvész pusztított egy tömbházban, melynek következtében legkevesebb 56 ember életét vesztette: ez két évtizede a leghalálosabb tűzvész volt az országban, így a kormány is azonnal lépett, s csütörtökön bejelentették, országos szintű ellenőrzést rendelnek el a kisebb lakóházakra.

A CNA jelentése szerint a tűz kedden éjfél előtt keletkezett az épület motoros parkolójának emeletén, Hanoi délnyugati, sűrűn lakott negyedének egy keskeny sikátorában. A szomszédok és a háztömb lakói megosztották, vérfagyasztó sikolyokat hallottak, ahogy a bajba jutott emberek a rácsos ablakokon keresztül próbáltak menekülni a lángoló épületből. Soron kívül Jön a várva várt Ferencváros-Paks Magyar Kupa döntő, élőben adja a tv

Csakhogy az épületnek csak egyetlen kijárata volt, és kívülről nem volt vészlétra sem, ráadásul az épület négy oldala közül az egyiken egyáltalán nem volt ablak, míg a másik oldalon csak apró szellőzőnyílások voltak. A tragédia után arra kérték a rendőrséget, hogy „vizsgálja meg a mini bérházak és a nagy népsűrűségű bérlakások tűzvédelmi rendszereit”.

A közbiztonsági minisztérium közleményében megosztotta, az ügyben nyomozás indult, a jogsértéseket elkövetőket pedig felelősségre fogják vonni, kezdve az épület tulajdonosával, akit már le is tartóztattak.

Az állami média csütörtökön közölte, hogy az elsődleges vizsgálatok alapján a 10 emeletes épület építése során megszegték a 2015-ben kiadott építési engedélyt, mely alapján az ingatlan csak 6 emeletes lehetett volna. A halálos áldozatok között négy gyermek is volt.

Mely rétegeknek reális cél, hogy havi 600 ezer forintos nyugdíjuk legyen?

Gyakran hallani, hogy az időskori jövedelem jelentős mértékben növelhető a kitartó nyugdíj-előtakarékosság segítségével. De hogy néz ez ki a gyakorlatban? Van más lehetőség is?