Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
370,65 Ft
Euró
396,82 Ft
Font
469,68 Ft
Bitcoin
66,514 $

Hatalmas méretű dévérkeszeg akadt horogra a Rábán

A horgász elmondta, szeptember 9-én reggel fél 8 körül a fák árnyékából érkezett meg a hal, amelyet ananászos szilikon kukoricával sikerült horogra csalnia.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Varga Zsolt feleségével együtt pecázott szombaton a Kis-Rába közvetlen befolyásánál a Nicki Műgátnál, amikor horgára akadt egy hatalmas méretű dévérkeszeg. A Pecaverzumnak nyilatkozva több részletet is elárult a nagy fogásról.

Elmondása szerint reggel fél 8 körül a fák árnyékából érkezett meg a hal, amelyet ananászos szilikon kukoricával sikerült horogra csalnia. Hozzátette, pontosan nem tudni, hogy mekkora volt az említett példány. Soron kívül Medián: érdekes különbség mutatkozott meg a Fidesz, a DK és a Tisza Párt szavazói között

„Sajnos nem táráztam ki a mérleget, úgyhogy csak hozzávetőleges információval tudok szolgálni, de levonva a vizes mérlegelőt, a tömege 4-4,15 kiló között lehetett”

– árulta el a horgász, aki a dévérkeszeg hosszát nem mérte le.

Állítása szerint miután készült néhány fotó a nagyméretű hallal, gyorsan vissza is engedte azt a vízbe. Mint kiderült, nem csak emiatt alakult igazán jól a napjuk, ugyanis később fogtak még két pontyot (3 és 6 kilósat), illetve egy kis harcsát és egy kis balint.

A portál megjegyezte, a hivatalos országos rekordot egy 6,02 kilós, 63 centis dévérkeszeg tartja, amelyet szintén a Rábából fogtak ki még 2014 novemberében. A szerencsés horgász Jakabháza térségében akasztotta horogra a példányt.