Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,056 $

Tombol a parlagfű, extrém pollenterheléstől szenvednek az allergiások

A napok óta tartó száraz, meleg időjárás sem segít a helyzeten.

...svg content...Fotó: illusztráció | unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ MTI-nek eljuttatott közleménye szerint nagyon magas a parlagfű pollenkoncentrációja az országban, a gyomnövény virágporszórásának ugyanis most van a csúcsidőszaka.

Az elmúlt nagyjából másfél hét időjárása szintén kedvezett a koncentráció emelkedésének, ami az allergiás tünetek jelentős felerősödésével járt. Enyhülést az esősebb napok hozhatnak, addig is adott néhány megszívlelendő tanácsot az NNGYK. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Aki tüneteket észlel magán, úgy, mint tüsszögés, orrfolyás, szem- és torokviszketés, az nagy eséllyel allergiás a parlagfűre. Érdemes szakorvoshoz menni, aki a diagnózis mellett megfelelő gyógyszert is ajánl.

Ha ez megtörtént, célszerű figyelni a pollentérképet, növekvő terhelés esetén pedig gyógyszeres kezelést alkalmazni. Extrém magas koncentráció esetén ajánlott kevesebb időt tölteni a szabadban, és csak éjjel szellőztetni.

Ilyenkor érdemes gyakrabban mosni az ágyneműt (amit lehetőleg ne a szabadban szárítsunk), minden nap tisztítani a kinn használt cipőt, naponta hajat mosni, portalanítani.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.