Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,90 Ft
Euró
387,48 Ft
Font
451,70 Ft
Bitcoin
65,716 $

Akár 150 ezres bírságot is kockáztathat, aki nem teszi ki a házszámot

Többek között a mentők, tűzoltók, rendőrök munkájához is elengedhetetlen.

...svg content...Fotó: unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

A törvényi előírás mellett saját érdek is a házszám feltüntetése az ingatlanokon. Aki nem teszi, jelentős büntetést kockáztat – közölte honlapján a Székesfehérvári Önkormányzat.

„Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény szerint minden házszámmal ellátott épületen a tulajdonos feladata, hogy feltűntesse a házszámot.” Soron kívül Ők a legesélyesebbek rá, hogy kihúzzák a lottó nyerőszámokat

„A tábla beszerzéséről, kihelyezéséről, szükség szerinti cseréjéről és pótlásáról is az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni. A házszámtáblát az ingatlan tulajdonosának az utcafronti kerítésen vagy az épület közterületi homlokzatán, a közterületről látható helyen kell elhelyeznie. Amennyiben ez nem lehetséges, úgy a házszámtáblát az ingatlanon bárhol, az utcáról látható helyen kell elhelyezni.”

„Aki nem teljesíti ezt az előírást, azzal szemben 50.000 forintig terjedő helyszíni bírság, illetve 150.000 forintig terjedő közigazgatási bírság kiszabásának van helye” – figyelmeztettek.

Mint írták, ez nem csupán a büntetés elkerülése miatt lényeges, hanem azért is, hogy a mentők, tűzoltók, rendőrök, postások hatékonyabban tudják végezni a munkájukat.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.

Hivatalosan is bejelentették, mikor érkezik a GTA 6

A Grand Theft Auto 6 már úton van, és a Take-Two megerősítette, mikor is érkezik pontosan a következő epizód.

Sarka Kata még az esti órákban is edzett, nagyon motivált (videó)

Sarka Kata női Terminatorként edz, nagyon motiváló, amit csinál, és ezzel rengeteg nőnek adhat erőt a közösségi médián keresztül.