Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,69 Ft
Euró
385,25 Ft
Font
450,90 Ft
Bitcoin
70,091 $

Máris megkapták büntetésüket a Margit hidat megrongáló fiatalok

Pénzbüntetés megfizetésére kötelezik a kőkeresztet letörő fiatalokat.

...svg content...Fotó: Közönség a Margit hídon a Szent István-napi tűzijáték közben Budapesten 2023. augusztus 20-án. MTI/Máthé Zoltán
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság szerdán első fokon pénzbüntetésre ítélte azt a két fiatalt, akit az ügyészség azzal vádolt, hogy a Margit híd pilléreiről több kőkeresztet letört.

A Fővárosi Törvényszék szerdán az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az ítélet szerint az ittas állapotban lévő vádlottak egyike augusztus 24-én éjjel egy belvárosi szórakozóhelyre tartva a Margit hídon négy pillérre felmászott és az azokon lévő kőkereszteket letörte. Később ismét a Margit hídon haladtak át, ahol immár mindketten további kőkereszteket törtek le. Soron kívül Érdemes figyelni, több banknál is jelentősen megemelkedtek az éves díjak

A rongálással az elsőrendű vádlott 360 680 forint, a másodrendű vádlott pedig 72 136 forint kárt okozott. A gyorsított eljárásban bíróság elé állított két férfi elismerte bűnösségét, megbánta tettét és kifejezte szándékát az okozott kár megtérítésére.

A bíróság műemlék megrongálásával elkövetett kisebb kárt okozó rongálás bűntettében mondta ki bűnösnek a két férfit: az elsőrendű vádlottat 300 ezer forint, a másodrendű vádlottat pedig 240 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

Az érintettek az ítéletet tudomásul vették, így az jogerőre emelkedett, számolt be róla az MTI.

Földméretű bolygót fedeztek fel, amely akár százmilliárd évig is létezhet

De van egy apró bökkenő, ugyanis a csillaga nem volt túl kegyes hozzá.

Fontos újítás lendíthet nagyot a magyar egészségügy helyzetén

A kormány júliustól teljeskörűen bevezeti az új betegút-menedzselő rendszert, amely lehetővé teszi a páciensek számára, hogy maguk jelölhessék ki az orvosi vizsgálatok időpontját.