Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,103 $

Jelentés: 200 millió dollár értékű kriptovalutát loptak el az észak-koreai hackerek

A TRM Labs szerint a legtöbb szakértő egyetért abban, hogy az észak-koreai kormány így akarja a nukleáris fegyverprogramját finanszírozni.

...svg content...Fotó: Unsplash
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Chainalysis nevű blokkláncelemző cég szerint észak-koreai hackerek 200 millió dollár értékű kriptovalutát loptak el év elejétől augusztus 18-ig, ami az idén ellopott összes kriptovaluta több mint 20%-át teszi ki.

Mindezt a TRM Labs friss jelentésére hivatkozva közölték, amelyből az is kiderül, a legtöbb szakértő egyetért abban, hogy az észak-koreai kormány így akarja a nukleáris fegyverprogramját finanszírozni – írta a CNBC. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

„Az elmúlt években jelentősen megnőtt a kriptovalutával foglalkozó vállalkozások elleni észak-koreai kibertámadások mérete és mértéke. Ez egybeesett az ország ballisztikus rakéta- és nukleáris fegyverprogramjának folyamatos fejlődésével”

– hangzott el egy júniusi megbeszélésen.

A megbeszélésen a TRM Labs képviselői és Észak-Korea-szakértők is jelen voltak, egyúttal arról is szó esett, hogy Phenjan „hátat fordított hagyományos bevételszerző tevékenységeinek”, s egyre inkább „a célzott kibertámadások felé fordul” saját érdekei miatt.

„Minden egyes dollárra szükségük van. És ez nyilvánvalóan jóval hatékonyabb módja annak, hogy Észak-Korea pénzt szerezzen”

– nyilatkozta Nick Carlsen, a TRM Labs egyik elemzője.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.