Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,48 Ft
Euró
386,58 Ft
Font
453,75 Ft
Bitcoin
70,012 $

Scorsese sztárja nem kicsit ment neki Kevin Costner sorozatának

Fogalmazzunk úgy, Scorsese sztárja nincs túl jó véleménnyel Kevin Costner sorozatáról.

...svg content...Fotó: YouTube/ Yellowstone
Kult

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Hallucinációnak és szégyenletesnek nevezte a Yellowstone című sorozatot Lily Gladstone, Martin Scorsese Megfojtott virágok című filmjének női főszereplője. A Kevin Costner nagy visszatéréseként is emlegetett, rendkívül sikeres széria a montanai marhatenyésző Dutton család történetét gombolyítja több nemzedéken át, és Gladstone azt nehezményezi, hogy bár a cselekmény ma játszódik, hamis, idealizált képet fest a vadnyugatról – ahogyan a klasszikus Hollywood mindig is képzelte.

A Montanában, a feketelábúak törzsében született színésznő ugyanakkor nem ítéli el azokat a szintén amerikai őslakos kollégáit, akik szerepelnek a sorozatban, és önhibájukon kívül asszisztálnak ahhoz, amit ő történelemhamisításnak tart. Soron kívül Szentkirályi: „Karácsony bele van zúgva Gyurcsányba, de nekünk ettől felfordul a gyomrunk”

Gladstone illetékes a témában, mert Martin Scorsese új filmje, a Megfojtott virágok egyik főszereplője – a megtörtént eseménysorozatot feldolgozó történet leleplezi az igazi vadnyugatot. A múlt század húszas éveiben az oklahomai oszázs törzs számos tagját meggyilkolták a földjükben rejlő olajkincs miatt, s bár a szálak a helyi fehérekhez vezettek, a hatóságok csak vonakodva cselekedtek.

A színésznő szerint Scorsese azért is tudja hitelesen ábrázolni a korabeli viszonyokat, mert a rendező hónapokra beköltözött arra a településre, ahol a korabeli események történtek, megismerkedett a helyi oszázs közösség tagjaival, és bevonta őket filmje elkészítésébe.

„Őszintén kíváncsi volt arra, mit gondolnak erről a történetről, és kikérte a véleményüket arról, szerintük hogyan kellene ábrázolni az oszázsokat” – mondta Gladstone a Varietynek. A Megfojtott virágok további főszereplői Scorsese kedvenc színészei, Robert De Niro és Leonardo DiCaprio, akik alakításaikkal jó eséllyel indulnak az idei Oscar-versenyben (Killers of the Flower Moon – hazai bemutató: 2023. október 19.)

Verőcei hajótragédia: panaszt tett a gyanúsítás ellen a szállodahajó kapitánya

A cseh férfit bűnügyi felügyeletbe küldené az ügyészség.

Megújult Vlagyimir Putyin elnöki autója

A hatalmas luxusautót a tavaly a Toyotától megvásárolt szentpétervári üzemben fogják gyártani, ugyanis polgári formában is kapható lesz.

Gyerekek oldották ki tehervagonok fékberendezését Nyíregyházán, elfogták őket

Kiderült, hogy egy 11 éves és egy 15 éves fiatal az elkövető, akik rendkívül veszélyes játékot játszottak a vagonok között.