Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,93 Ft
Euró
385,46 Ft
Font
451,09 Ft
Bitcoin
69,695 $

50 millió forintot lopott el Gattyán Györgytől egy internetes bűnbanda

Miután észlelték az esetet, feljelentést tettek a rendőrségen. Pénzmosás alapos gyanújával indult nyomozás.

...svg content...Fotó: Unsplash/Kevin Ku
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Blikk értesülései szerint Gattyán György, a Megoldás Mozgalom párt alapítója és Magyarország negyedik leggazdagabb embere korábban internetes csalás áldozatává vált. Mindez azután történt, hogy az egyik beosztottja megadta a kártyaadatait egy online felületen.

A lap névtelenséget kérő forrása kifejtette, a hölgy ekkor interneten rendelt eszközöket, pipereholmikat, a számla kiegyenlítésekor pedig a főnöke kártyájának adatait használta. Hozzátette, az említett személynek felhatalmazása volt erre, így őt nem terheli felelősség a történtek miatt. Soron kívül Érdemes figyelni, több banknál is jelentősen megemelkedtek az éves díjak

Ám épp ezen vásárlásnak a következményeként egy bűnbandának sikerült hozzáférnie a számlához, amiről 50 millió forintot emeltek le. Miután észlelték az esetet, természetesen feljelentést tettek a rendőrségen. A Blikk úgy tudja, pénzmosás alapos gyanújával indult nyomozás.

Mint kiderült, eddig már a bűnszervezet több feltételezett tagját is sikerült azonosítaniuk a nyomozóknak, sőt, őrizetbe vételekre is sor került. Az ügy kapcsán Nemes Tamás, a Docler cégcsoport kommunikációs vezetője is nyilatkozott.

„Valóban csalás áldozata lett Gattyán György. Részletekről azonban a folyamatban lévő nyomozás sikerességére való tekintettel nem beszélhetünk

– mondta. De a Blikk beszámolójában arra is kitértek, az egyik letartóztatásban lévő gyanúsítottat Somos Zoltán ügyvéd képviseli, aki elmondta, hogy tudomása szerint valóban folyik egy nyomozás, és ennek egyik gyanúsítottját képviseli.

Földméretű bolygót fedeztek fel, amely akár százmilliárd évig is létezhet

De van egy apró bökkenő, ugyanis a csillaga nem volt túl kegyes hozzá.

Fontos újítás lendíthet nagyot a magyar egészségügy helyzetén

A kormány júliustól teljeskörűen bevezeti az új betegút-menedzselő rendszert, amely lehetővé teszi a páciensek számára, hogy maguk jelölhessék ki az orvosi vizsgálatok időpontját.