Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,58 Ft
Euró
401,18 Ft
Font
479,46 Ft
Bitcoin
63,728 $

Hibridek és villanyautók gyulladtak ki az Idalia hurrikán okozta árvíz után

Arra figyelmeztették az autótulajdonosokat, hogy legyenek óvatosak, de ez a lítium-ion akkumulátorral ellátott elektromos golfkocsikra, robogókra és kerékpárokra is vonatkozik.

...svg content...Fotó: Elöntötte a tengerár a floridai Tampa Bayshore tengerparti sétányát 2023. augusztus 30-án, miután az Idalia hurrikán 3-as kategóriájú viharként elérte Florida északnyugati részét. MTI/AP/Chris O'Meara
Észak-Amerika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Korábban megírtuk, hogy óriási pusztítást vitt véghez a napokban a Floridára lecsapó Idalia hurrikán, amely 200 km/órás szélviharral tombolt, áradásokat okozott, és rengeteg lakóházban tett kárt. De a hírek szerint a járműveket sem kímélte, több kocsi is kigyulladt.

A wionews.com beszámolója alapján számos Tesla hasonlóképp járt, ezért Palm Harbor tűzoltói arra figyelmeztették az embereket, hogy a sós vízzel elöntött villanyautók és hibridek kigyulladhatnak, vagyis legyenek nagyon óvatosak. Soron kívül Kövér László szerint Gyurcsány Ferenc magának épített fel „gyűlöletből ácsolt pódiumot”

Kifejtették, ha valaki ilyen típusú járművel rendelkezik, és azt gyanítja, hogy az elmúlt 24 órában sós vízzel érintkezett az áradások miatt, megelőző intézkedéseket kell tenni: elvontatni azt egy olyan helyre, amelynek 15 méteres vonzáskörzetében sem épületek, sem járművek, sem egyéb, könnyen éghető tárgyak nem találhatók.

Hozzátették, ez a lítium-ion akkumulátorral ellátott elektromos golfkocsikra, robogókra és kerékpárokra is vonatkozik. De arra is kitértek, hogy a járművek akkor is kigyulladhatnak, ha már kiszáradtak, így nem érdemes kockáztatni.

Egy helyi tűzoltó elmondta, Pinellas megyében is kigyulladt egy Tesla, épp amikor el akarták vontatni. Majd arra utalt, az érintetteknek úgy érdemes kezelniük a kocsit, mintha balesetük lett volna, vagyis mielőbb vegyék fel a kapcsolatot a biztosítójukkal.