Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
355,88 Ft
Euró
385,31 Ft
Font
452,03 Ft
Bitcoin
67,173 $

Szijjártó: hazánk éllovasa az Európa jövőjét meghatározó autóipari átalakulásnak

A külgazdasági és külügyminiszter Dunakeszin látta vendégül a BYD autóipari vállalat tulajdonosát és elnökét.

...svg content...Fotó: MTI/Soós Lajos
Külföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

„A BYD a világ egyik legsikeresebb autóipari vállalata: csak augusztusban több mint 274 ezer elektromos járművet adtak el, illetve idén összesen 3 milliót fognak gyártani. Ők az egyik legjelentősebb szereplői az autóipar meghatározó változásainak” – írta Szijjártó Péter szombaton, amit a hvg.hu szúrt ki.

A hivatalos közösségi médiás oldalán közzétett bejegyzésében a külgazdasági és külügyminiszter arra is kitért, miszerint szeptember 2-án, Dunakeszin látta vendégül a vállalat tulajdonosát és elnökét, Vang Csuan-fut (Wang Chuanfu), akivel áttekintették az autóipar globális átalakulását. Soron kívül Semmi jele annak, hogy támadás következtében zuhant volna le az iráni elnök helikoptere

Elmondása szerint egyértelműen megállapították, hogy az európai gazdaság jövőbeli alakulására az autóipar változása lesz a legnagyobb hatással, és ennek az átalakulásnak Magyarország az egyik éllovasa.

A Facebookon megjelent posztban Szijjártó Péter megjegyezte, Vang Csuan-fu most éppen egy európai körúton van, ennek keretében látogatott el Dunakeszire is, így közösen áttekinthették magyarországi működésük tapasztalatait.

„A BYD elnöke örömmel nyugtázta, hogy egyre több magyar város utcáit róják vállalatai elektromos buszai” – tette hozzá a külgazdasági és külügyminiszter.

A portál beszámolójában arra is kitért, a BYD-nek Fót mellett, a Hello Parksban már van egy akkumulátor összeszerelő műhelye, igaz még csak szerződéses szinten, a működést még nem kezdte meg. Illetve a cég Komáromban elektromos buszokat gyárt, amelyek rendkívül népszerűek mind Magyarországon, mind Európa többi részén, a londoni tömegközlekedésben például 80 százalék körüli a részarányuk.