Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,068 $

Nincs elég tanító, ezért pedagógiai asszisztensek végzik a tanárok munkáját

Egy olyan hirdetés is napvilágot látott, amelyben egy általános iskola érettségibizonyítvánnyal és középfokú nyelvvizsgával rendelkező jelentkezőket keres angoltanárnak, ám a nyelvszakos diploma nem feltétel.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egy Külső-Pesti Tankerületi Központ fenntartása alá tartozó iskola egyik pedagógusa nemrégiben arról nyilatkozott, miszerint kevesebben jelentkeztek az iskolába tanítónak, mint ahány szabad hely lenne. Emiatt pedig sokszor pedagógiai asszisztensekkel pótolják a tanárokat.

Mint kiderült, van olyan intézmény, ahol a pedagógiai asszisztensek száma már megközelíti a tanítókét, illetve sok esetben képzettség nélkül tanítják az alsó tagozatosokat. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, Totyik Tamás szerint ez nem jogszerű. Soron kívül Keményen szembesítette Vitézy Karácsonyt a budapesti kukahelyzettel

Ám ez nem csak a Külső-Pesti Tankerületi Központ fenntartása alá tartozó iskolákban jelent problémát, hiszen minden 5. általános iskolában olyan ember végzi a pedagógusok munkáját, akinek nincs ilyen végzettsége – írta az Index az rtl.hu beszámolója alapján.

Az ügy kapcsán az RTL megkereste a tankerület vezetőjét, Rábel Krisztinát, aki azt közölte, hogy a hozzájuk tartozó iskolákban kizárólag tanítók és tanárok tarthatnak órákat. A Pénzcentrum viszont egy olyan hirdetést is kiszúrt az interneten, amelynél angoltanárokat keresnek, de a nyelvszakos diploma nem feltétele a jelentkezésnek.

Hozzátették, a csomádi általános iskoláról van szó, ahol a középfokú nyelvvizsga és az érettségibizonyítvány meglétét jelölték meg elvárásként. A portál olvasói pedig arról is beszámoltak, hogy valóban nagy a káosz a közoktatásban: van iskola, ahol alsós tanítókat bíztak meg a felsősök matematikaoktatására, és magyar szakos kolléga megy be kémia órára.

Szentkirályi Gyurcsányról és Karácsonyról: rémálom mind a két ember

Rémálomnak nevezte Szentkirályi Alexandra Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt, akik közül csak egyvalaki vezetheti Budapestet.