Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,81 Ft
Euró
388,25 Ft
Font
451,42 Ft
Bitcoin
61,371 $

5 millió méh befogásával küzdöttek a hatóságok egy baleset után Kanadában

Egy teherautó, mely több ládányi méhcsaládot szállított, balesetet szenvedett a kanadai Ontario tartományban, így a helyi hatóságok azon dolgoztak, hogy az úttestre „ömlött” mintegy 5 millió méhet befogják.

Fotó: Unsplash/City Church Christchurch
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A CNN jelentése szerint a hatóságok versenyt futottak az idővel, hogy befogják azt az elszabadult mintegy 5 millió méhet, melyek egy teherautó felborulása után szöktek ki a kanadai Ontario tartományban.

A haltoni regionális rendőrséghez nem sokkal szerda reggel 6 óra után futott be egy segélyhívás, miután a méhcsaládok ládáihoz rögzített hevederek meglazultak, majd a méhek kiömlöttek, s ellepték az úttestet Burlingtonban. Soron kívül Máris befutott Dobrev Klára válasza Magyar Péternek

Ryan Anderson, a haltoni regionális rendőrség egyenruhása megosztotta, miután a rendőrség közzétett egy bejegyzést a közösségi médiában a lakosságnak címezve, melyben arra kérték őket, hogy maradjanak távol a területtől, mintegy 6-7 helyi méhész jelentkezett, hogy segítsen a méhek biztonságba helyezésében.

Anderson megosztotta, szerencsére mindössze pár órán belül a méhek többsége épségben visszatért a ládákba, s biztonságosan visszahelyezték őket a pótkocsira.

Egy helyi kanadai méhész, Michael Barber, a Tri-City Bee Rescue tulajdonosa megosztotta, ő volt az egyik önkéntes, aki segített befogni az 5 millió méh egy részét: elárulta, reggel 7 óra környékén kapott egy hívást a rendőrségtől, hogy segítsen a méhek megmentésében.

Elmondása szerint mintegy 40 kaptár volt a pótkocsin, melyek közül legkevesebb 20 leborult onnan, miután a sofőr megpróbált kikerülni egy szarvast az úton. Végül egy közel négyórás művelet keretében sikerült visszaterelni a méhek jelentős részét, azon méheket pedig, melyeket nem sikerült megmenteni, az út szélére kihelyezett ládákba próbálták becsalogatni a királynőhöz, hogy aztán később begyűjtsék őket is.

Szigorúbb büntetést kér Gyárfás Tamásra az ügyészség

Gyárfás Tamás továbbra sem nyugodhat meg a súlyos ügye kapcsán.

Luis Rubiales bíróság elé áll a kéretlen csók miatt

A Spanyol Királyi Labdarúgó Szövetség (RFEF) korábbi elnöke most áll bíróság elé a nagy port kavart eset kapcsán.