Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,305 $

A pakisztáni legfelsőbb bíróság felfüggesztette Imran Hán volt kormányfő ítéletét

Mindezt ügyvédje erősítette meg, ám az ügy kapcsán több kérdés is megválaszolatlan maradt.

...svg content...Fotó: Imran Hán volt pakisztáni miniszterelnök, a Pakisztáni Mozgalom az Igazságosságért (PTI) párt elnöke bírósági meghallgatáson vesz részt a kelet-pakisztáni Lahorban 2023. július 3-án. Hánt korrupciós vádak miatt május 9-én letartóztatták, majd óvadék ellenében május 12-én szabadlábra helyezték. Hán ellen több mint 100 korrupciós esetet vettek nyilvántartásba azóta, hogy 2022 áprilisában a pakisztáni parlament bizalmatlansági szavazással leváltotta. MTI/EPA/Rahat Dar
Ázsia

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Sky News és a Reuters írta meg, miszerint a pakisztáni legfelsőbb bíróság kedden felfüggesztette Imran Hán volt pakisztáni kormányfő korrupciós vádak miatt kiszabott 3 éves börtönbüntetését.

Mindezt ügyvédje erősítette meg a korábban Twitterként ismert X-en, bővebb tájékoztatást azonban nem adott. Egy másik ügyvéd viszont arról számolt be, hogy a bíróság a 70 éves volt miniszterelnök óvadék ellenében történő szabadon bocsátását is elrendelte. Soron kívül Hajóbaleset történt Verőcénél, többen meghaltak és eltűntek

Hozzátette, ettől függetlenül továbbra is kérdéses, hogy Hán azonnal szabadlábra kerül-e, mert ellene száznál is több eljárás indult azóta, hogy tavaly áprilisban a pakisztáni parlament bizalmatlansági szavazással leváltotta.

Azt sem tudni, az egykori kormányfő indulhat-e az idén esedékes választásokon, bár erre nem sok esély van. Hán ügyvédei pedig külön beadványt nyújtottak be a bírósághoz, amelyben azt kérték, a bírák utasítsák a hatóságokat, hogy ne tartóztassák le őt más vádak alapján – írta a hirado.hu az MTI beszámolója alapján.

Hánt a hónap elején ítélték el, mert miniszterelnöksége idején törvénytelenül értékesített állami ajándékokat (pl. drága karórákat és páncélozott luxusautókat), de a választásokon való indulástól is eltiltották öt évre. A letartóztatására augusztus 5-én, a lahori rezidenciáján került sor, miután egyre súlyosabb vádak érték.

Gyurcsány Ferenc láthatóan nem bízik Magyar Péterben: „Mondják, mit tudnak Magyarról?”

Miközben Magyar Péter és Gyurcsány Ferencék egyre inkább egymással hadakoznak, a Fidesz továbbra is stabil.