Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,54 Ft
Euró
385,20 Ft
Font
450,92 Ft
Bitcoin
69,985 $

Florida partjai felé tart az Idalia trópusi vihar

Az előrejelzések szerint azonban a trópusi vihar hamar 3-as erősségű hurrikánná erősödik majd.

...svg content...Fotó: Unsplash/Craig Cameron
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CNN jelentése szerint látványosan és gyorsan erősödik az Idalia trópusi vihar, ahogy Florida irányába tart: az előrejelzések szerint veszélyes, 3-as kategóriájú hurrikánná erősödik majd, ahogy közeledik a partok felé, s várhatóan erős széllel kísért heves esőzéseket hoz majd magával.

A Nemzeti Hurrikánközpont figyelmeztetése szerint az Idalia várhatóan hétfőn hurrikánná erősödik, és szerda reggel veszélyes nagy hurrikánként ér partot a floridai Big Bend közelében. Figyelmeztettek továbbá, ahogy a vihar erősödik, „életveszélyes viharhullám és veszélyes szél” „egyre valószínűbbé válik Florida egyes részein”. Soron kívül Filmtörténeti szenzációról számoltak be az Egri Csillagok kapcsán

Az előrejelzések nyomán Florida vízi mentőcsapatokat vezényelt ki, miközben a helyi hatóságok evakuálásra szólítottak fel, s több iskola bezárását is bejelentették, továbbá figyelmeztették a lakosokat, hogy készítsék fel ingatlanjaikat a hurrikánra.

A hurrikánközpont azt is megosztotta, hogy az Idalia kiszámíthatatlanul mozog, így csak feltételezik, hogy hétfőn észak-északkeleti és északi irányba fog mozogni. Eközben Florida öböl-menti partvidékén hurrikánriadót adtak ki Englewoodtól India Passig, beleértve a Tampa-öblöt is.

A floridai katasztrófavédelmi hivatal pedig felszólította a viharveszélyben élőket, hogy készítsenek kiürítési tervet arra az esetre, ha evakuálási parancsot adnának ki, kiemelve, hogy a vihar pillanatok alatt veszélybe sodorhat bárkit, s ez a hurrikán jelenti jelenleg a legnagyobb veszélyt az emberi életre, valamint a vagyontárgyakra.

Vérfagyasztó videó készült a legritkábban mutatkozó mélytengeri ördöghalról

600 méter mélyen fedezték fel egy kutatórobottal, videót is készítettek a különös lényről.