Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,81 Ft
Euró
387,07 Ft
Font
452,21 Ft
Bitcoin
66,906 $

Rekordmeleg volt szombaton, a vasárnap még keményebb lesz

Valószínűleg vasárnap is meg fog dőlni pár melegrekord, a nyár utolsó rendkívül forró napja lehet ez 2023-ban.

...svg content...Fotó: Az argentin Joaquin Arbe versenyez a férfi maratonfutásban a budapesti atlétikai világbajnokságon az Andrássy úton 2023. augusztus 27-én. MTI/Derencsényi István
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az Országos Meteorológiai Szolgálat folyamatosan figyeli az eseményeket, és vannak helyzetek, amik még őket is meg tudják lepni a hőmérsékleti értékekkel. Szombaton a legtöbb helyen szikrázó napsütés fogadta az embereket, rendkívül meleg volt.

Az OMSZ azt írja, hogy Derekegyházon a levegő maximum hőmérséklete elérte a 38,6°C-ot, amit még 1992-ben mértek Komáromban. Ez egyúttal rekordbeállítást is jelent, de a java csak most jön a tűzforró vasárnappal.

Ma még tovább forrósodik a levegő, a mai napra vonatkozó melegrekord 39,3 fok (1950, Csongrád), amit ma könnyen elérhetünk, sőt akár meg is haladhatunk – írja a posztjában a Facebook oldalán az OMSZ.

Ma is legyen mindenki kellően óvatos, a hőség adott esetben súlyos problémákat is okozhat. Ne csak magunkra, hanem másokra is figyeljünk, beleértve az állatokat, akik még hamarabb kaphatnak hőgutát.

Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Ma már 10 hajléktalan ember közül 4 elmúlt 60 éves, többségük pedig beteg és munkaképtelen.

Ilyen repjegyárra számítson, aki repülővel érkezne a nyári futball Európa-bajnokságra

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság hatására jelentősen megnőtt a Németországba irányuló repülőjegyek iránti kereslet Magyarországról.