Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,94 Ft
Euró
387,50 Ft
Font
451,72 Ft
Bitcoin
65,567 $

Atlétikai-vb: a hőségre figyelmeztetik a látogatókat

Mától harmadfokú hőségriasztás lépett érvénybe.

...svg content...Budapest, 2023. augusztus 24. A férfi 5000 méteres síkfutás elõfutama a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 24-én. MTI/Derencsényi István
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

A hőség veszélyeire figyelmeztette a fővárosi atlétikai világbajnokságra kilátogató nézőket az Országos Mentőszolgálat, fontos tanácsokkal ellátva a lelátókon ülőket.

Mint közleményükben emlékeztettek, péntektől harmadfokú hőségriasztás van érvényben, így kiemelten fontos, hogy a nézők védjék a fejüket és a bőrüket az erős UV-B sugárzástól. Soron kívül Orbán Viktor fontos bejelentéseket tehet péntek reggel, Robert Fico is téma lesz

Szintén lényeges, hogy sok folyadékot fogyasszanak, és lehetőleg lenge ruházatot viseljenek. Azoknak, akik krónikus betegségben szenvednek, idősek, nehezen viselik a forróságot, inkább azt ajánlják, hogy válasszák a közvetítést a szabadtéri program helyett.

Arra is figyelmeztettek, hogy a vasárnapi, közvetlen a maratoni  verseny után rendezendő Hősök Futásán kizárólag az induljon, aki egészséges és a szervezete bírja a nagyfokú terhelést.

A mentők nagy erőkkel biztosítják az említett helyszíneket, nem csak mentőautókkal és elsősegély pontokkal, hanem speciális ellátóhelyekkel is – tájékoztatott az MTI.

A harmadfokú hőségriasztás hétfő éjfélig tart, szombaton és vasárnap akár 38-39 fokos maximumok is előfordulhatnak.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.

Orbán Viktor fontos bejelentéseket tehet péntek reggel, Robert Fico is téma lesz

Orbán Viktor magyar miniszterelnök péntek reggel élő interjút ad a Kossuth Rádió vendégeként, minden bizonnyal a Robert Fico ellen elkövetett merénylet lesz az egyik fő téma.