Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,909 $

Úgy mentette meg apja életét egy tinédzser, hogy arcon ütött egy medvét

A nem mindennapi eset Svédországban történt.

...svg content...Fotó: Unsplash/Danika Perkinson
Epic

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Independent jelentése szerint apa és fia egy 300 kilós nőstény medvét üldözött a Stockholmtól 289 kilométerre északra fekvő Ljusdalban, amikor az hirtelen megfordult és leszorította az apát. Csakhogy a tinédzser azonnal kapcsolt, és amikor a medve felsértette apja arcát, a fiú nemes egyszerűséggel bemosott egyet a medvének.

A meglepett medve sem hagyta magát, s felismerve a helyzetet, a fiú felé fordult, majd megharapta csuklóját – azonban az apa addigra előkapta fegyverét, és agyonlőtte az állatot. Az apát és fiát, akiket egyelőre nem kívántak megnevezni, kórházba szállították a hétfői incidens után. Soron kívül A Ferencváros elmondta a véleményét a hirtelen távozott Sztankovicsról

Úgy tudni, az apa sérülései súlyosak, de nem életveszélyesek, míg a tinédzsert csuklótöréssel kezelik. Jonny Sjoblom, a helyi medvepopuláció jegyzője rámutatott, „átkozottul szokatlan, hogy ilyesmi megtörténik”, hozzátéve, hogy a sérült férfi egy tapasztalt, negyvenes éveiben járó medvevadász.

Sjoblom hozzátette, a férfi kedden más beszédes volt, és az őt kórházba szállító helikopteren lévő vadászcsapatot kereste meg, hogy gondoskodjanak a medve bőréről, megjegyezve:

„Kemény fickó, mentálisan is kemény, és jól fogja ezt kezelni. Én inkább a fia jólétére gondolok. Nem volt egy óriási medve, de ha például egy kutyához hasonlítjuk, akkor lényegesen nagyobb, erősebb volt, és több erő volt az állkapcsában.”

30 év börtönt kapott az amerikai házelnök férjére támadó férfi

Nagyon súlyos börtönbüntetést szabtak ki arra a férfira, aki 2022-ben Nancy Pelosi volt amerikai házelnök férjére támadt a saját otthonukban.