Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,37 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
61,974 $

Csak pár fokkal mérséklődik a hőség

Marad a kánikula, csütörtökön is nagyon meleg lesz.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Várható időjárás csütörtök éjfélig: Szerda délután a napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és elszórtan, nagyobb eséllyel és számban a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten várható zápor, zivatar, utóbbi területen heves zivatarra is van esély! Az ország többi részén kisebb a csapadék valószínűsége.

Éjszaka az északkeleti csapadékgócok hamar megszűnnek, a Dunántúlon viszont reggelig még lehet helyenként zápor, főként az éjszaka első felében zivatar is. Reggelre nagy területen kiderül az ég, de északkeleten rétegfelhőzet, foltokban köd is képződhet. Ezek csütörtökön hamar feloszlanak, így országszerte túlnyomóan napos, csapadékmentes idő valószínű. Soron kívül Fotókon Magyar Péter tüntetése Óbudáról, a közmédia épülete előtt

Szerdán délután az északnyugati szél még megélénkülhet, zivatarok körül erős vagy viharos széllökések is lehetnek. Késő estétől mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 29 és 34 fok között valószínű.

Időjárási helyzet Európában: Európa fölött jelenleg csak gyenge időjárási frontok húzódnak, így érdemi csapadékról csak elvétve érkezik jelentés. A kontinens legnagyobb részének időjárását ugyanis döntően anticiklonális hatások alakítják, és Európa déli felén továbbra is kánikula van.

Nagy területen emelkedik napközben 35 fok fölé a hőmérséklet, de Spanyolországban és Dél-Franciaországban 40 fok fölötti maximumok is előfordulnak.

Csütörtök estig a Kárpát-medence fölött gyenge hullámzó front vonul át, de érdemi hőmérséklet-visszaesésre nem lehet számítani.

MTI