Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
357,53 Ft
Euró
386,21 Ft
Font
448,93 Ft
Bitcoin
61,815 $

A grafikon is azt mutatja, egyre csökken bűncselekmények száma a Szigeten

Látható módon egyre csak csökken a bűncselekmények száma a Sziget Fesztiválon, ami több mint jó hír.

Fotó: police.hu
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Idén is megrendezték a Sziget Fesztivált, amin a liner.hu is képviseltette magát. Semmilyen negatív körülménnyel nem találkoztunk, napokon át csak boldog embereket láthattunk, miközben a legnagyobb biztonságban érezhettük magunkat.

A biztonsági személyzettől kezdve az önkénteseken át, mindenki segítőkész és kedves volt. Még csak nem is kellett arra gondolnunk, hogy bárminemű veszély leselkedhetne ránk, az ember önfeledten szórakozhatott. Soron kívül Szijjártó Péter már „nagyon szeretne túl lenni” a Paks2-n

A rendőrség elérhetővé tett egy grafikont, mely bizonyítja, hogy egyre kevesebb a bűncselekmény a fesztiválon. A fesztivál területének biztonságáért elsődlegesen a szervező és a biztonsági cég felelt, de a javuló bűnügyi mutatók mögött a Budapesti Rendőr-főkapitányság, valamint a velük együttműködő Készenléti Rendőrség és a Polgárőrség összehangolt munkája is meghúzódott – tudhattuk meg a rendőrségtől.

Fotó policehu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Szigeten prevenciós pontot működtetett, melyet idén több mint ötezren kerestek fel. A rendőrök egyenruhában és civilben is ügyeltek a látogatók biztonságára, a BRFK egyik hajója pedig a nap 24 órájában cirkált a sziget körül.

A III. Kerületi Rendőrkapitányság a már bevált gyakorlat szerint angol, német és francia nyelven beszélő állandó tolmácsot alkalmazott a feljelentések és bejelentések felvételéhez. Ezzel együtt olyan rendőröket vezényeltek szolgálatba, akik idegen nyelveket is beszélnek, de két francia rendőr szintén tagja volt a csapatnak, akik figyeltek a Sziget biztonságára.

Fotó policehu