Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,041 $

Észak-Korea napokon belül kilőheti a második kémműholdját

Várhatóan ezen a héten Észak-Korea megpróbálkozik az újabb kilövéssel, miután az első kísérlet nem volt sikeres.

...svg content...Fotó: Unsplash/Thomas Evans
Ázsia

Hujber Dávid

Szerkesztő

A kilövésre augusztus 24. és 31. között kerülhet sor, miután a májusi kilövés katasztrofális véget ért. Észak-Korea már tájékoztatta Japánt, hogy a következő napokban tervezi a második kémműhold felbocsátását.

Kevesebb mint három hónap telt el az első kísérlet, kudarc óta. Akkor az elem a tengerbe zuhant, és Észak-Korea sem akarta szépíteni a történteket. Fumio Kishida japán miniszterelnök hivatala időközben közölte, Phenjan tájékoztatta őket a tervezett kilövésről, és arról, hogy Kishida utasította kormányát, működjön együtt az Egyesült Államokkal, Dél-Koreával és más nemzetekkel annak érdekében, hogy a kilövés leállítását sürgessék.

A japánok nyomatékosan szólítják fel Észak-Koreát, tanúsítsanak önmérsékletet, és tartózkodjanak a kilövés végrehajtásától. Ez valószínűleg nem lesz hatással Észak-Korea terveire, mert eddig egy hasonló kérést sem hallgattak meg.

A KCNA állami hírügynökség a májusi bukás kapcsán arról jelentett, hogy a hajtómű és az üzemanyagrendszer instabilitása okozta a katasztrófát. Japán, Az USA és Dél-KOrea is elítélte a kilövést, amivel Észak-Korea megsértette az ENSZ határozatait.

Kim Dzsongun minden eddiginél határozottabb üzenetet küldött, és készek megvédeni magukat, akár atomfegyverek használatával – írja az Al Jazeera. Ami még kellemetlen az északiak számára, hogy a májusi kilövés után a roncsokat a dél-koreai haditengerészet gyűjtötte be, majd az elemzésekből kiderült, az eszköznek nincs katonai haszna, az veszélytelen.

Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Ma már 10 hajléktalan ember közül 4 elmúlt 60 éves, többségük pedig beteg és munkaképtelen.

Ilyen repjegyárra számítson, aki repülővel érkezne a nyári futball Európa-bajnokságra

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság hatására jelentősen megnőtt a Németországba irányuló repülőjegyek iránti kereslet Magyarországról.