Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,54 Ft
Euró
385,20 Ft
Font
450,92 Ft
Bitcoin
69,985 $

Hiába hívogatják több ezren a skóciai segélyvonalat, több óra a várakozási idő

A legfrissebb adatok szerint az NHS 24 segélyvonalon a várakozási idő több óra.

...svg content...Fotó: Unsplash/Vitolda Klein
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Sky News jelentése szerint a képviselők által kikért legfrissebb kormányzati adatokból derült ki, hogy a skóciai NHS 24-től tanácsot kérők közül közel 150 ezer hívást szakítottak meg a hívó felek, mielőtt egy operátor válaszolt volna a hívásra 2023 első hat hónapjában.

Akadt olyan hívó, aki áprilisban több mint 2 óra 45 percet várt arra, hogy kapcsolják egy operátorhoz. Ugyanakkor január volt a legrosszabb hónap a várakozási idő tekintetében összességében: 34 594 hívást szakítottak meg, mielőtt válaszoltak volna, az átlagos várakozási idő pedig 19 perc 51 másodperc volt. Soron kívül Érdemes figyelni, több banknál is jelentősen megemelkedtek az éves díjak

Az NHS 24 a brit NHS 111 skót megfelelője, mely a sürgősségi ellátáshoz szükséges tanácsadást és fogászati támogatást nyújt munkaidőn kívül. Ennek ellenére a skót kormány arra buzdította a lakosságot, hogy vegyék igénybe az NHS 24 szolgáltatást, melyet 2001-ben hoztak létre, hogy ily módon enyhítsék a sürgősségi osztályokra nehezedő nyomást.

Dr. Sandesh Gulhane skót konzervatív képviselő a megdöbbentő adatok kapcsán kijelentette, szerinte a rossz vezetés a felelős a rendkívül hosszú várakozási időkért:

„A skótokat nem szabadna arra kényszeríteni, hogy nevetséges várakozási időket kelljen elviselniük, hogy beszélhessenek egy operátorral az egészségügyi problémáikról. A majdnem 13 perces átlagos várakozási idő egyszerűen nem elég jó, és hihetetlen, hogy valaki közel három órát várt arra, hogy válaszoljanak a hívására.”

A skót parlamenti képviselő ezzel együtt arra is rámutatott, hogy az NHS 24-nél tapasztalható hosszú várakozási idők miatt a betegek arra kényszerülnek, hogy a háziorvosukat keressék fel problémáikkal, vagy felkeressék az orvosi ügyeletet, vagy a kórházak sürgősségi osztályait.

Vérfagyasztó videó készült a legritkábban mutatkozó mélytengeri ördöghalról

600 méter mélyen fedezték fel egy kutatórobottal, videót is készítettek a különös lényről.