Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Megérkezett a vihar Budapestre és környékére

Sokáig nem örülhettünk a jó időnek, ismét lecsapott a vihar, ami miatt a tűzoltóknak megint sok munkájuk van.

...svg content...Fotó: Unsplash/Johannes Plenio
Baleset

Takács Petra

Szerkesztő

A Katasztrófavédelem azt írja, sok munkát ad a tűzoltóknak a felhőszakadás Pest vármegyében. Már több mint ötven bejelentés érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási ügyeletére. Az intenzív csapadék és az erős szél fákat döntött ki, ágakat szakított közutakra, kerítésekre és vezetékekre.

A közleményben foglaltak szerint Dunakeszin, a Verseny utcában, az Aranykárász utcában és a Ponty utcában is a kidőlt fák miatt kérték a tűzoltók segítségét. Villám csapott egy nyolc méter magas fába Pécelen, a Pesti úton. Sződligeten, a 2-es főútra dőlt egy nagy méretű fa, amelyet a tűzoltók távolítanak el. A vármegye és a főváros tűzoltóegységei több helyszínen dolgoznak a károk felszámolásán.

Budapesten és környékén is sok riasztást kaptak a tűzoltók a hirtelen lezúdult, nagy mennyiségű eső miatt. Több helyen kidőlt fákat távolítanak el, de pincékbe, garázsokba, aluljárókba befolyt víz kiszivattyúzásához is kértek segítséget az egységektől.

A IX. kerületben, a Könyves Kálmán körúton kidőlt egy fa és leszakította a villamosvezetéket. Az XII. kerületben, a Győri úton két autót, a XIII. kerületben, a Szabolcs utcában egy közvilágítási oszlopot rongált meg egy nagy méretű fa.

A XI. kerületi Pajkos utcában mélygarázsba, a Zsurló utcában pedig pincébe befolyt víz miatt kérték a tűzoltók segítségét. A XI. kerületben, az Egér útra is riasztották az egységeket, ahol a nagy mennyiségű esővíz akadályozta a forgalmat. A tűzoltók dolgoznak a károk elhárításán.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.