Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,54 Ft
Euró
387,76 Ft
Font
452,28 Ft
Bitcoin
66,224 $

Döntés született az M2-esen száguldozó férfit elfogó rendőrök ügyében

A szóvivő kiemelte, a rendőri intézkedés jogszerű, szakszerű és arányos volt.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő

Korábban beszámoltunk róla, hogy augusztus elején akciófilmekbe illő autósüldözés zajlott az M2-esen: egy Mercedes sofőrjét Vácon akarták igazoltatni a rendőrök, ezt követően azonban nagy sebességgel menekülni kezdett.

Az ügy akkor vett meglepő fordulatot, amikor a száguldozó családja kijelentette, a rendőrök veszélyeztették nemcsak a férfi, hanem a közlekedők életét is. Hozzátették, nem menekült volna el, ha nem ijed meg az egyenruhásoktól (ugyanis nem volt jogosítványa). Soron kívül Üvegszilánkok voltak a gyermekek ebédjében az iregszemcsei általános iskolában, többen megsérültek

A száguldozót végül hosszas üldözés és több manőver után tudták csak megállítani. A sofőrt két nappal később letartóztatta a bíróság (többek között hivatalos személy elleni erőszak miatt), az üldözésben részt vevő rendőrökkel szemben pedig a hasonló, rendkívüli esetekben szokásos vizsgálat indult.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság nemrégiben megerősítette, hogy a parancsnoki vizsgálat lezárult, s arra a megállapításra jutott, hogy nem hibáztak a rendőrök, amikor a 200 km/órával közlekedő ámokfutót üldözték az M2-esen.

„A rendőri intézkedés jogszerű, szakszerű és arányos volt” – nyilatkozta az RTL Híradónak Szabóné Berki Bianka szóvivő, részleteket viszont nem árult el, mondván, az ügyészségi vizsgálat még folyamatban van. Mint kiderült, a menekülő férfi és védője is fellebbezett a határozat ellen, a napokban azonban a másodfokú bíróság helyben hagyta a döntést, így a férfi szeptember elejéig biztosan börtönben marad.

Azahriah: Magyar Péter egyszerre kritizálja a Fideszt és a DK-t, ilyen még nem volt

Az egyik legnépszerűbb hazai előadó egy podcastben osztotta meg véleményét Magyar Péter kapcsán.