Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,94 Ft
Euró
387,50 Ft
Font
451,72 Ft
Bitcoin
65,567 $

Újabb embereket mentettek ki a Balatonból

Hamarosan véget ér a nyári szezon, többek között a Balatonon is, de a vízirendőröknek még mindig bőven van munkájuk.

...svg content...Fotó: Unsplash/Daria Ra
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az idei nyár egészen más a viharos és hideg idő miatt, de a vízirendőrök ezúttal is sok életet mentettek meg a Balatonon. A rendőrség beszámolója szerint augusztus 15-én 6 esetben intézkedtek a rendőrök, mialatt 8 embert mentettek ki a Balatonból.

A vízirendőrök kedden elsodródott gumimatracosokat, vízibicikliseket és SUP-osokat, valamint egy veszteglő vitorlás utasait mentettek ki szorult helyzetükből – tudhattuk meg a kiadott rendőrségi közleményből. Soron kívül Orbán Viktor fontos bejelentéseket tehet péntek reggel, Robert Fico is téma lesz

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet a viharjelzési szabályok betartására, figyelni egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen nagyon gyorsan kialakulhat egy veszélyhelyzet.

Fotó policehu

Az elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.

Orbán Viktor fontos bejelentéseket tehet péntek reggel, Robert Fico is téma lesz

Orbán Viktor magyar miniszterelnök péntek reggel élő interjút ad a Kossuth Rádió vendégeként, minden bizonnyal a Robert Fico ellen elkövetett merénylet lesz az egyik fő téma.