Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,94 Ft
Euró
386,05 Ft
Font
450,08 Ft
Bitcoin
66,196 $

Magasabb ösztöndíj és ingyenes étkezés a honvédelmi iskolákban tanulóknak

A honvédelmi miniszter szerint „a fiatalok egyre nagyobb számban mondanak igent a haza szolgálatára és mi ezt az elkötelezettséget támogatni akarjuk”.

...svg content...Fotó: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a honvédség szentesi toborzórendezvényén 2023. augusztus 11-én. MTI/Rosta Tibor
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A kormány magasabb ösztöndíjat és ingyenes étkezést biztosít a honvédelmi iskolákban, azaz a honvédelemi tárca irányítása alá tartozó köznevelési és szakképző intézményekben tanulóknak – írta meg a Magyar Nemzet a hétfői Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletre hivatkozva.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) közleménye szerint a kadétok a kilencedik évfolyam második felétől – tanulmányi átlaguktól függően – havi 16-67 ezer forint közötti ösztöndíjban részesülnek majd. De azt is kiemelték, hogy az ösztöndíjak február 1-ig visszamenőlegesen módosulnak, a különbözetet egy összegben, a módosítás kihirdetését követő 60. napig térítik meg a tanulóknak. Soron kívül Összefoglaló videón a Ferencváros veresége a Paks ellen a Magyar Kupa döntőjében

Továbbá a honvédelemért felelős miniszter fenntartói irányítása alá tartozó köznevelési és szakképző intézmény tanulói szeptember 1-jétől ingyenes étkeztetést is kapnak. A közleményben idézték Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi minisztert, aki azt hangoztatta:

„A fiatalok egyre nagyobb számban mondanak igent a haza szolgálatára és mi ezt az elkötelezettséget támogatni akarjuk”

– fogalmazott.

Majd arra utalt, a kormány minél többrétű támogatást szeretne nyújtani a honvédelem ügye iránt érdeklődő fiataloknak, mert „az ország védelméhez nemcsak modern eszközökre, hanem jól felkészült és helyes erkölcsi alapállású és hazafias szemléletű fiatalokra van szükség”.

Új hírek jelentek meg Robert Fico állapotáról a merénylet után

Nagy valószínűség szerint életben maradt a szlovák miniszterelnök, annak ellenére, hogy közvetlen közelről öt lövést adtak le rá.