Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,981 $

Algériában sem játsszák többé a Barbie-filmet

Korábban Kuvait, Libanon, egy pakisztáni tartomány és Vietnám is hasonló döntésre szánta el magát.

...svg content...Fotó: Unsplash
Afrika

Koós Alexandra

Szerkesztő

A 24H algériai hírportál hétfőn közölte, miszerint Algériában sem játsszák többé a Barbie című amerikai filmet. Kiemelték, azért döntöttek így, mert az alkotás „a homoszexualitást és egyéb nyugati devianciákat reklámoz”, amik nem egyeztethetők össze Algír vallási és kulturális értékeivel.

Korábban megírtuk, hogy a Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével készült, a mozikban július 21-től forgalmazott Barbie eddigi globális bevétele már átlépte az egymilliárd dollárt (353 milliárd forintot), népszerűsége pedig azóta sem csökkent. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Algériában hetekkel ezelőtt kezdték vetíteni a filmet, az ország kulturális minisztériuma azonban a tartalmuk miatt felülbírálhatja a forgalmazást és betilthat filmeket – írta az Infostart az MTI beszámolója alapján.

Kuvaitban a közerkölcsök védelme, Libanonban pedig „a homoszexualitás népszerűsítése” miatt jutottak hasonló döntésre Greta Gerwig alkotása kapcsán. Míg egy pakisztáni tartományban „kifogásolható tartalmakra” hivatkozva akadályozták meg a film vetítését.

Vietnám pedig azért nem engedélyezte a vígjáték forgalmazását, mert az egyik jelenetben egy olyan térkép szerepel, amely a kínai területi követeléseket ábrázolja a Dél-kínai-tengeren. Hangsúlyozták, mindez sérti országuk területi szuverenitását.

Meglepő kijelentést tett Vitézy Dávid

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt egy friss interjúban kifejtette, hogy elvi szinten nem zárkózna el a Karácsony Gergellyel való együttműködéstől a június 9-i választás eredményétől függetlenül.