Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,01 Ft
Euró
387,31 Ft
Font
449,99 Ft
Bitcoin
62,857 $

Megint elsüllyedt egy migránshajó, többen meghaltak és eltűntek

Még mindig vannak emberek, akiket keresnek az eltűnt hajó miatt, de elhunytakat is találtak a sok kimenekített mellett.

Fotó: Unsplash/Zoltan Tasi
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egyre több migránshajó süllyed el, ami sok ember életébe kerül. Legutóbb egy Nagy-Britanniába tartó hajó süllyedt el a La Manche-csatornában. A baleset körülményei nem ismertek, de azt már tudni, hatan életüket vesztették.

A hat halott mellett öt-tíz utasról tudni, akiket eltűntek, így lehetséges, hogy ők sincsenek életben. Mellettük ötvenöt embert menekítettek ki. Az Al Jazeera egy hatalmas mentőakcióról ír, ami reggel 6 óra kerül vette kezdetét. Soron kívül Verekedés közben nyakon szúrtak egy férfit az Örs vezér téren, kórházba került

Több tucatnyi migránshajó próbált egyszerre átkelni az országon, és kiderült, hogy több komoly nehézségekkel küszködött. Erről a helyi polgármester számolt be a Reuters hírügynökségnek.

2018 óta vezetnek nyilvános nyilvántartást ezekről a hajókról, mialatt több mint 100 ezer migráns kelt át a csatornán keresztül. Ezeken az utakon sokszor kisebb hajókan használnak, hogy Franciaországból Délkelet-Angliába hajózzanak.

Az emberkereskedők általában túlterhelik ezeket a rossz minőségű csónakokat, így azok gyakorlatilag alig úsznak a vízen, így fennáll annak a veszélye, hogy a hullámok befordítják őket a mélybe, különösen rosszabb időjárási feltételek mellett.