Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
354,28 Ft
Euró
384,36 Ft
Font
451,21 Ft
Bitcoin
68,606 $

Meghaladta a 100 ezret a La Manche-csatornán csónakokkal átkelők száma

Azóta, hogy öt éve elkezdték feljegyezni ezeket az adatokat, több mint 100 ezer ember kelt át csónakokkal egy új élet reményében a La Manche-csatornán.

...svg content...Fotó: Unsplash/Oliver Cole
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Sky News jelentése szerint a brit kormány egy kisebb csapásként élte meg, hogy kiderült, összesen hány embert kelt át a La Manche-csatornán azóta, hogy öt évvel ezelőtt elkezdték feljegyezni ezeket az átkeléseket: ez a szám ugyanis most meghaladta a 100 ezret.

A legfrissebb belügyminisztériumi adatok szerint csütörtökön 755 migránst észleltek a La Manche-csatornán, ami az idei év eddigi legmagasabb napi száma. Eközben a keddig tartó kormányzati adatok alapján 2018 óta 99 960 ember tette meg a veszélyes utat Franciaországból az Egyesült Királyságba. Soron kívül Orbán Viktor besétált egy hódmezővásárhelyi sörözőbe

A számadatok hatalmas növekedést mutatnak az előző évhez képest: 2018-ban mindössze 299 kishajó és csónak érkezett, szemben a 2021-es 28 526, illetve a 2022-es 45 755 érkezéssel. Ugyanakkor az idén érkezett csónakok összlétszáma még így is mintegy 15 százalékkal elmarad a tavaly ilyenkor mért számtól.

A 2022. augusztus 10-ig több mint 18 600-an keltek át, szemben a 2023-ban eddig észlelt 15 826 fővel. A legfrissebb adatok azonban csapásként érik a kormányt, hiszen ezt a hetet kifejezetten arra áldozták, hogy számos komoly bejelentést tegyenek az illegális bevándorlás kapcsán.

Rishi Sunak a kormánya ugyanis bejelentette, hogy ezentúl 5 legfontosabb prioritásuk között szerepel az illegális bevándorlás megfékezése, noha az eddig ennek kapcsán tett erőfeszítések rendre komoly nehézségekbe ütköztek, és ha meg is valósultak, jóval a tervezettnél később eszközölték őket.

Orbán Viktor Karácsony Gergelynek üzent: „Bukorvári van, új főpolgármester lesz”

Orbán Viktor miniszterelnök sem tartja jó vezetőnek Karácsony Gergelyt, aki Szentkirályi Alexandra szerint csak egy báb, valójában Gyurcsány Ferenc irányít Budapesten.

Magyar Péter reagált Orbán Viktor Varga Juditról tett nyilatkozatára

Magyar Péter ismét Varga Juditról nyilatkozott, két témában is megemlítette a volt feleségét, aki ugyan már nem politikus, kapcsolatba maradt a kormánnyal.