Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,438 $

Eljött a nap, megkezdődnek a munkálatok a Nyugati pályaudvar újabb részein

A MÁV hivatalos tájékoztatása szerint megkezdődnek a munkálatok a Nyugati pályaudvar újabb részein.

...svg content...Fotó: Facebook/MÁV
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Tegnap adták át a munkaterületet, megkezdődnek a munkálatok a Nyugati pályaudvar újabb részein. A keresztaluljáró felújítása a próbafeltárásokkal már a mai napon megindul, a régi peronlift cseréjét pedig tervezési feladatokkal kezdi a nyertes vállalkozó – írja a MÁV a közleményében.

A WestEnd felőli (1-9.) vágányokat a Ceglédi váróval, azaz a 14-17. vágányokkal összekötő keresztaluljáró felújítása két fő részből áll, az egyik az aluljáró álmennyezetének, világításának és burkolatainak felújítása, a másik pedig az akadálymentesítés érdekében a meglévő, de használaton kívüli peronfelvonó cseréje. A sikeres közbeszerzési eljárásokat követően kötött szerződést a MÁV mindkét munka elvégzésére, ennek köszönhetően augusztus 10-én átadta a munkaterületet a vállalkozónak. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

A keresztaluljáró felújítása pénteken próbafeltárásokkal kezdődik. A nagyobb zavartatással járó kivitelezési munkák várhatóan augusztus 15-én indulhatnak meg. Mindemellett az utasok továbbra is használhatják majd az aluljárót, mert a munkálatok csak részleges lezárással járnak.

Sok mindent újítanak fel

A felújítás keretében elvégzik a metrószinti álmennyezet és padlóburkolat teljes cseréjét a lámpatestekkel, új elektromos hálózattal, vízelvezetőkkel együtt, továbbá megújul a falburkolat és az oldalajtók sora, a régi lépcsőkkel együtt. A beruházás várhatóan év végén fejeződhet be.

A használaton kívüli peronfelvonó helyére új, 1000 kg teherbírású, acél tartószerkezetű, aknával szerelt villamos meghajtású, vandálbiztos kialakítású felvonót fognak beépíteni. A kivitelezési munkálatok megkezdése előtt el kell készíteni a felvonó beépítéséhez szükséges tervdokumentációt, be kell szerezni tanúsítványokat és a hatósági engedélyeket. Ezt követően, várhatóan ősszel indulhatnak a munkálatok, és szintén év végéig zárulhatnak.

A keresztaluljáró felújítását 378,71 millió forintért a Mega-Logistic Zrt, a peronlift cseréjét 131,45 millió forintért a Magyar Építő Zrt. végzi. A kivitelezések a MÁV Zrt. beruházásában, hazai költségvetési forrásból és az Európai Unió finanszírozásával a Széchenyi 2020 program keretében valósulnak meg.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.