Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,25 Ft
Euró
386,82 Ft
Font
450,80 Ft
Bitcoin
65,492 $

Szeptemberben korábban érkezik a családtámogatás

Mint kiderült, korábban érkeznek a szeptemberben esedékes családtámogatási ellátások.

...svg content...Fotó: MTI/Illyés Tibor
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az eddigi években a családok a tanévkezdés előtt, augusztus végén kapták meg a szeptemberben esedékes családi támogatást, ez az idei évben sem lesz másképp – írta az MTI a Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye alapján.

Eszerint a Magyar Posta augusztus 24-től kézbesíti a családi pótlékot, a gyermekgondozást segítő ellátást (gyest) és a gyermeknevelési támogatást (gyetet), a Magyar Államkincstár pedig augusztus 25-én utalja a bankszámlákra a családi támogatást. Soron kívül Ők a legesélyesebbek rá, hogy kihúzzák a lottó nyerőszámokat

Az Index szerint a közleményben kiemelték, ezzel a családok iskolakezdési terheit könnyíti a kormány. Hozzátették, az ellátások korábbi folyósítása idén több mint 1 millió családnak jelent segítséget a tanévkezdés előtt.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy kormány családtámogatásokkal ösztönzi gyermekvállalásra az egyetemistákat. A Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pedig számos lehetőséget felsorolt, melyekkel csak a gyermeket vállaló egyetemisták élhetnek.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.