Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,247 $

Libanonban betiltják a Barbie-filmet a „homoszexualitás népszerűsítése” miatt

A libanoni kulturális miniszter kijelentette, az alkotás „ellent mond a hit és erkölcs értékeinek”, egyúttal lebecsüli a család fontosságát.

...svg content...Fotó: Margot Robbie ausztrál színésznő a Barbie című film bemutatóján Londonban 2023. július 12-én. Az első élőszereplős Barbie-filmet az amerikai Greta Gerwig rendezte. MTI/EPA/Andy Rain
Közel-Kelet

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Reuters írta meg, miszerint Libanonban betiltották a Greta Gerwig által rendezett, Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével készült Barbie című filmet, mondván, az alkotás a homoszexualitást népszerűsíti.

Mohammad Mortada, a libanoni kulturális miniszter – akit a Hezbollah radikális síita fegyveres csoport támogat – erre vonatkozóan kijelentette, a Barbie „ellent mond a hit és erkölcs értékeinek”, egyúttal lebecsüli a család fontosságát. Soron kívül Keményen szembesítette Vitézy Karácsonyt a budapesti kukahelyzettel

Szajjed Hasszán Naszrallah, a Hezbollah vezetője múlt hónapban arra szólította fel a helyi hatóságokat, hogy lépjenek fel minden olyan rendezvény, összejövetel és más egyéb dolog ellen, amelyek a homoszexualitást népszerűsítik.

Véleménye szerint a homoszexualitás „közvetlen veszélyt” jelent az országra, amellyel „szembe kell szállni”, s ezzel több helyi tisztviselő is egyetértett, továbbá arra kérték a népet, hogy „ragaszkodjanak” a családi értékekhez.

A Napi.hu szerint nem Libanon az egyetlen, amely a Barbie-film betiltása mellett döntött, ugyanis Kuvait, továbbá Pakisztán egyik tartománya, Pandzsáb is erre jutott. Korábban pedig azt is megírtuk, hogy Vietnám ugyanezen lépésre szánta el magát, mégpedig egy térkép miatt.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely a választók arcába hazudott

Szentkirályi úgy érzi, Karácsony gyakorlatilag a választók arcába hazudott, és nem érdemel több esélyt Budapest élén.