Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,57 Ft
Euró
386,03 Ft
Font
449,51 Ft
Bitcoin
62,687 $

Több mint 1400 embert evakuáltak a pusztító erdőtüzek miatt Portugáliában

A helyi tisztviselők aggódnak, hogy a következő napokban még rosszabb lehet a helyzet.

...svg content...Fotó: Erdőtüzet oltanak tűzoltók a dél-portugáliai Odemira térségében 2023. augusztus 7-én. A két nappal korábban keletkezett tűz miatt négy környékbeli település lakóit ki kellett költöztetni. MTI/EPA/LUSA/Luis Forra
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A jelentések szerint több ezer hektárnyi területet perzseltek fel a lángok, és közel 1400 embert kellett evakuálni a Portugália déli részén pusztító erdőtüzek miatt. Hozzátették, jelenleg több mint 800 tűzoltó dolgozik fáradhatatlanul a térségben.

A tűz szombaton lángolt fel az Alentejo régióban található Odemira településén, de azóta déli irányba, a turisták körében igen népszerű Algarve felé terjedt tovább. Hozzátették, összesen 19 kis falut, négy szálláshelyet és egy kempinget ürítettek ki, illetve több utat lezártak elővigyázatosságból. Soron kívül Nincs megállás az esküvők árának emelkedésében

Helder Guerreiro polgármester szerint „kritikus, nehéz és összetett” helyzet alakult ki, míg José Ribeiro, a polgári védelem vezetője úgy összegezte a dolgokat, hogy „sok munka” áll még előttük, mire sikerül ellenőrzés alá vonni a lángokat – írta a Reuters.

A portugál meteorológiai szolgálat (IPMA) az ország hat körzetére, köztük Lisszabonra adott ki vörös riasztást a rendkívüli hőség miatt hétfő éjfélig. Kedden Portugália északi részén 41 Celsius-fokos hőségre számítanak, továbbá több mint 120 településen figyelmeztettek tűzveszélyre.

„A jelenlegi időjárási körülményekre tekintettel a következő napokban egy kisebb esemény (tűz) könnyen nagyméretű problémává válhat”

– fogalmazott Patricia Gaspar polgári védelemért felelős államtitkár.

Több mint 20 hajó égett porrá Horvátországban egy kikötőtűzben (fotók)

Nagy tűzvész pusztított Horvátországban az Isztriai-félszigeten, Medulin üdülőváros kikötőjében, aminek következtében több mint 20 hajó semmisült meg.