Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
358,54 Ft
Euró
386,90 Ft
Font
450,13 Ft
Bitcoin
62,674 $

Újra rendben van a Barátság kőolajvezeték lengyelországi szála

A hivatalos tájékoztatás szerint megjavították a Barátság kőolajvezeték lengyelországi szálát.

Fotó: Az orosz kőolajat szállító Barátság csővezeték fogadóállomása a csehországi Nelahozeves környékén működő olajtartálytelepen 2022. augusztus 15-én. Ide fut be a cseh olajimportot biztosító másik vezeték, az IKL csővezeték is. A telep tárolókapacitása 1 675 000 köbméter. MTI/EPA/Martin Divisek
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Megjavították és újból üzembe helyezték a Barátság kőolajvezeték nyugati ágának azon lengyelországi szálát, amelyen a hét végén kiömlés történt – közölte kedden a PERN lengyel olajvezeték-üzemeltető vállalat.

A szivárgást az északnyugat-lengyelországi Chodecz községnél állapították meg szombat éjjel. Ezen a szálon a tengeri úton érkező olajat továbbítják a németországi Schwedt és Spergau olajfinomítóiba. A baleset miatt a lengyelországi vezeték másik szálára kellett korlátozni a Németországba tartó olajszállítást. Soron kívül Ennyibe kerülnek a jegyek a magyar válogatott utolsó felkészülési meccsére

A meghibásodott infrastruktúra új elemeit hétfőn szerelték be. Aznap megkezdődött a szennyezett talaj rekultivációja is. A PERN környezetvédelmi szolgálata továbbra is a térségben dolgozik.

A vállalaton belül egy bizottságot hoztak létre a baleset okainak megállapítására. Vasárnap este a PERN tudatta: a szivárgás helyén nem találtak külső beavatkozásra utaló nyomokat.

(MTI)

Megvalósul Vitézy kívánsága, élőben vitázhat Karácsonnyal a Partizánban

Vitézy Dávid és Karácsony Gergely élő adásban feszülhet egymásnak, ami az elmúlt időszak egyik legnézettebb műsora lehet, míg Szentkirályi Alexandra valószínűleg nem lesz ott.

Április óta nem találnak egy 16 éves pécsi lányt

A 16 éves pécsi lány még április közepe előtt tűnt el, azóta sem tudni, hogy hol tartózkodik jelenleg, és mit csinál.

Keretet hirdet Marco Rossi, élőben adja a tv

Élőben közvetíti a televízió Marco Rossi kerethirdetését az Európa-bajnokságot megelőző utolsó felkészülési mérkőzésre.